hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yayıncı kuruluş ödemede gecikme yaşayınca TFF devreye girdi

    Yayıncı kuruluş ödemede gecikme yaşayınca TFF devreye girdi
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluş Digiturk’ün 200 milyon liralık ödemeyi zamanında yapamaması üzerine kolları sıvadı. Kendi kasasından 150 milyon liralık ödeme gerçekleştiren TFF, kulüplere rahat bir nefes aldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk’ün kulüplere 200 milyon liralık ödemeyi yapamaması krize yol açtı.

    Digiturk’ten gelecek kaynağı düşünerek transfer planlaması yapan Süper Lig kulüpleri ödemenin bir türlü gerçekleşmemesi üzerine zor durumda kaldı. Digiturk’ün satışı nedeniyle ödemelerin gecikmesi Süper Lig kulüplerinin transfer planlarını adeta alt üst etti.

    Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig kulüplerinin yaşadığı mali sıkıntıya kayıtsız kalmadı. Kulüp yöneticilerinin taleplerini dikkate alan ve çözüm için harekete geçen TFF kendi kasasından 150 milyon liralık ödeme gerçekleştirdi. TFF’nin bu jesti kulüplere rahat bir nefes aldırdı.

    Türkiye Futbol Federasyonu, Digiturk’ün ödemeleri geciktirmesi nedeniyle geçtiğimiz aylarda da kendi kasasından kulüplere ödeme yapmıştı. TFF’nin önümüzdeki günlerde Digiturk yetkilileriyle konuyu masaya yatıracağı vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow