hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Clippers 40 sayı fark attı

    Clippers 40 sayı fark attı
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Los Angeles Clippers, Golden State Warriors'ı 40 sayı farkla (138-98) yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'e 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı takımlarının karşılaşmasında Los Angeles Clippers, ilk maçta kaybettiği Golden State Warriors'ı bu kez farklı mağlup etti. Sahadan 138-98 galip ayrılan Clipperslı oyuncular, kulüp tarihinin play-off'lardaki "sayı" ve "en farklı galibiyet" rekorunu kırdı. Bu sonuçla seriye 1-1 eşitlik geldi.

    Yedi oyuncunun çift haneli skor ürettiği Clippers'ın all-star forveti Blake Griffin, 35 sayı ve 6 ribauntla karşılaşmanın en skoreri oldu. Oyun kurucu Chris Paul, 12 sayı, 10 asist, 6 ribaunt, 5 top çalma ve yedeği Darren Collison, 12 sayı, 10 asistle "double double"a imza attı. DeAndre Jordan, 11 sayı, 9 ribaunt ve 5 blokla maçı tamamladı. Clippers'ta oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise kenardan oyuna girerek 14 dakikada 13 sayı kaydetti.

    Warriors'ta 24 sayı, 8 asist üreten all-star oyun kurucu Stephen Curry'nin yanı sıra David Lee ile yedek oyuncular Draymond Green ve Jordan Crawford'ın 11'er sayısı yenilgiyi önleyemedi.

    Serinin 3 ve 4. maçları Warriors'ın sahasında oynanacak.

    - Durant'in mucize üçlüğü yetmedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Normal sezonda Batı Konferansı'nı 2. sırada bitiren Oklahoma City Thunder, 7. sırada tamamlayan Memphis Grizzlies'i konuk etti.

    Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son 18 saniyesine girilirken skor tabelası 98-93 Grizzlies üstünlüğünü gösteriyordu. Thunder hücumunda topu kaybetmek üzere olan Russell Westbrook, son anda pasını sol dip çizgideki Kevin Durant'e aktardı. Durant, bitime 13 saniye kala Gasol'ün faulüne rağmen 3 sayı çizgisinin gerisinden yaptığı atışı sayıya çevirdi. Faul atışında da başarılı olan Durant farkın tek sayıya (97-98) inmesini sağladı.

    Thunder, taktik faul yaptıkları Grizzliesli Mike Conley'nin serbest atışlardan birini sayıya çevirmesi sonrası 12 saniye kala hücum etti.

    Westbrook'un potadan seken 3 sayılık atışı sonrası ribaundu alan Kendrick Perkins, son saniyede pota altından bulduğu basketle karşılaşmanın 99-99 uzatmaya gitmesini sağladı.

    Uzatma periyodunda all-star uzunu Zach Randolph ile etkili olan Grizzlies, maçı 111-105 kazandı ve hem seriye eşitlik (1-1) getirdi hem de saha avantajını ele geçirdi.

    Grizzlies'i galibiyete, 25 sayı, 6 ribaunt üreten Randolph ve 19 sayı, 12 asist, 7 ribauntla "double double" yapan Mike Conley taşıdı. Marc Gasol, 16 sayı, 7 ribaunt, 7 asist ve Courtney Lee, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Thunder cephesindeyse Kevin Durant'in 36 sayı, 11 ribaunt, Russell Westbrook'un 29 sayı, 8 asist, 7 ribaunt ve Serge Ibaka'nın 15 sayı, 11 ribaunt, 5 blokluk performansı galibiyete yetmedi.
    Serinin 3 ve 4. karşılaşmaları Memphis'te yapılacak.

    NBA play-off'larına 3 maçla devam edilecek.

    Serilerde son durum şöyle:

    Batı Konferansı Doğu Konferansı
    San Antonio Spurs (1) - Dallas Mavericks (8): 1-0

    Indiana Pacers (1) - Atlanta Hawks (8): 0-1

    Oklahoma City Thunder (2) - Memphis Grizzlies (7): 1-1

    Miami Heat (2) - Charlotte Bobcats (7): 1-0

    Los Angeles Clippers (3) - Golden State Warriors (6): 1-1

    Toronto Raptors (3) - Brooklyn Nets (6): 0-1

    Houston Rockets (4) - Portland Trail Blazers (5): 0-1

    Chicago Bulls (4) - Washington Wizards (5): 0-1

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow