hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre Şimşek Soçi'de 68. oldu

    Emre Şimşek Soçide 68. oldu
    expand

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden Emre Şimşek, erkekler büyük slalom mücadelesinde 68. oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda, dağ bölgesindeki Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde yapılan erkekler büyük slalom yarışında, ilk turdan itibaren toplam 107 sporcu yer aldı.

    Mücadelede 93. sırada yarışa başlayan Emre, 79 sporcunun tamamlayabildiği 1. tur yarışında 1.40.26'lık derecesiyle 76. sırada yer aldı. 

    Yarışa başladıktan bir süre sonra düşen Emre mücadelesini tamamlamak için kalkıp tekrar piste döndü. Düştüğü için oldukça zaman kaybeden milli sporcu buna rağmen yarışı tamamladı.

    İlk turda turda 26 sporcu düştükleri için yarışı bıraktı. Andorralı Johan Verdu Sanchez düşerek sakatlık geçirdi. Andorralı sporcu, sedye ile sağlık merkezine götürüldü.

    Toplam 79 sporcunun katıldığı ikinci yarışa, ilk turdaki derecesine göre 76. sırada başlayan Emre, ilkinden daha iyi bir zamanda 1.37.38'lik dereceyle parkuru 67. sırada bitirdi. Milli sporcu iki yarışın toplamına göre 3.17.64'lük dereceyle 68. sırada yer aldı. Mücadeleyi 72. sporcu tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre Şimşek, olimpiyat oyunlarındaki ikinci ve son yarışına 22 Şubat Cumartesi günü Alp disiplini slalom mücadelesiyle çıkacak.

    - "Bu sonuç beni hiç mutlu etmiyor"

    Yarışlarının ardından performansını AA muhabirine değerlendiren Emre, ilk turda düştüğü için beklemediği bir sonuç aldığını belirterek, şunları söyledi:

    "İlk yarış beklemediğim şekilde sonuçlandı. Hata yaptım ve düştüm. Tekrar kalkıp piste girdim. Bu da bir hayli zaman kaybettiriyor bize. Burada saliseler çok önemli. Böyle bir hatayı düz bir yerde yapınca toparlaması imkansız oluyor. Düştüm ve sonra dönüp tekrar piste girdim. En azından bu yarışı tamamlamak için çaba sarfettim. Hiç beklemediğim şekilde sonuçlandı. Olimpiyat ruhuna yarışır bir şekilde hareket etmeye çalıştım. İkinci iniş ilkinden daha iyiydi ancak yine beklediğim gibi değildi. Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. İnşallah slalom yarışmasında bunu gösteririm. Bunun için çok çabalıyorum. Bu sonuç beni hiç mutlu etmiyor."

    Zeminin çok zorlu oluduğunu anlatan Emre, "Dün çok yağmur yağdı, gecede üstüne kar yağınca pist zorlaştı. Benim sıram geldiğinde de pist çok bozulmuştu. Ancak bunlar bahane değil. Daha iyi şeyleri yapabileceğimi düşünüyorum. Bunu gösteremediğim için şu an çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Büyük slalomun şampiyonu ABD'li Ligety

    Alp disiplini erkekler büyük slalomun şampiyonu ABD'li Ted Ligety oldu.

    İlk yarışta 1.21.08, ikinci yarışta da 1.24.21 olmak üzere toplam 2.45.29'luk derece yapan ABD'li sporcu altın madalya kazandı.

    Ligety'nin ardından toplam gümüş ve bronz madalyalar Fransız sporculara gitti. 2.45.77'lik sürede yarışan Steve Missillier gümüş, 2.45.93'lük derece yapan Alexis Pinturault da bronz madalyanın sahibi oldu.

    Şampiyon ABD'li olimpiyat kariyerindeki ikinci altın madalyasını kazandı.

    Klasik sprint takım yarışları

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşu kadınlar klasik sprint takım yarışında Norveç, erkeklerde Finlandiya, snowboard kadınlar paralel büyük slalomda İsviçreli Patrizia Kummer, erkeklerde ise Rus Vic Wild
    altın madalya kazandılar.

    Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda Laura Kayaklı Koşu Merkezi'nde yapılan kadınlar mücadelesinde Norveçli Marit Bjoergen ve Ingvild Flugstad Oestberg toplam 16.04.05'lik dereceleriyle altın madalyanın sahibi oldular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadelede Aino Kaisa Saarinen ve Kerttu Niskanen'den oluşan Finlandiya takımı 16.13.14'lük derecesiyle gümüş, İsveçli Ida Ingemarsdotter ve Stina Nilsson ikilisi de 16.23.82'lik dereceleriyle bronz madalya elde ettiler. Aynı merkezdeki erkekler klasik sprint takım yarışında ise Sami Jauhojaervi ve Iivo Niskanen'den oluşan Finlandiya takımı 23.14.89'luk dereceleriyle altın madalya kazandılar.

    Yarışta 23.15.86'lık derece yapan Maxim Vylegzhanin ve Nikita Kriukov'dan oluşan Rus takımı gümüş, 23.30.01'lik dereceyle yarışan Emil Joensson ve Teodor Peterson'un oluşturduğu İsveç takımı ise bronz madalyanın sahibi oldu.

    - Snowboard

    Snowboard kadınlar paralel büyük slalomda İsviçreli Kummer altın madalya elde etti.

    Büyük finalde yarışan iki sporcudan Kummer, bitişe ilk ulaşarak şampiyon olurken, rakibi Japon Tomoka Takeuchi gümüş madalya kazandı. Yine iki sporcunun yarıştığı küçük final mücadelesini önde tamamlayan Rus Alena Zavarzina da bronz madalyanın sahibi oldu.

    İsviçreli Kummer, kariyerinin ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı. Erkekler paralel büyük slalomda Rus Wild şampiyon oldu. Büyük finalde yarıştığı İsviçreli Nevin Galmarini'yi geçen Wild altın madalyayı kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galmarini'nin gümüş madalya kazandığı mücadelede, küçük finalin birincisi Slovenyalı Zan Kosir de bronz madalya elde etti.

    Erkeklerin şampiyonu Rus sporcu da kariyerindeki ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı.

    Sablikova altın aldı

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda sürat pateni kadınlar 5000 metrede Çek Martina Sablikova, biatlon karışık bayrak yarışında Norveç takımı altın madalya kazandı. 

    Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda, sahil bölgesindeki Adler Arena'da yapılan sürat pateni mücadelesini 6.51.54'lük dereceyle tamamlayan Çek sporcu altın madalyanın sahibi oldu. 

    Yarışta 2. ve 3. sırayı Hollandalı sporcular aldı. 6.54.28'lik derecesiyle Ireen Wust gümüş, 6.55.66'lık derecesiyle de Carien Kleibeuker bronz madalya elde etti. 

    Soçi'de, kadınlar 3000 metre yarışında da gümüş madalya alan Çek sporcu, kış oyunları kariyerindeki 3. altın madalyasını boynuna taktı. Sablikova'nın Vancouver 2010'da, 3000 metre ve 5000 metrede şampiyonluğu bulunuyor. 

    Kadınlar 5000 metre yarışının gümüş madalyalı sporcusu Hollandalı Wust, Soçi'deki 4. olimpiyat madalyasının sahibi oldu. 3000 metrede şampiyon olan Wust'un, 1000 ve 1500 metre yarışlarında da gümüş madalyaları bulunuyor. Başarılı sporcunun kış oyunları kariyerinde 3'er altın ve gümüş, 1 de bronz olmak üzere toplam 7 madalyası var. 

    - Biatlon 

    Biatlon karışık bayrak yarışında Norveç takımı şampiyon oldu. 

    Dağ bölgesindeki Laura Biatlon Merkezi'nde gerçekleştirilen, kadınların 2x6 kilometre, erkeklerin ise 2x7,5 kilometre yarıştığı mücadelede Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjoernldalen ve Emil Hegle Svendsen'den oluşan Norveç ekibi 1.09.17.0'lık dereceleriyle ülkelerine altın madalya kazandırdı. 

    Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup ve Ondrej Moravec'ten oluşan Çek ekibi 1.09.49.6'lık dereceleriyle gümüş, Dorothea Wierer, Karin Oberfofer, Dominik Windisch ve Lukas Hofer'in oluşturduğu İtalyan takımı da 1.10.15.2'lik dereceleriyle bronz madalyanın sahibi oldu. 

    - Curlingde finalistler belli oldu

    Curlingde kadınlarda İsveç ve Kanada, erkeklerde ise Büyük Britanya ve Kanada finale yükseldi. 

    Ice Cube Curling Salonu'ndaki yarı final mücadeleleri sonunda, kadınlarda Büyük Britanya'yı 6-4 yenen Kanada ve İsviçre'yi 7-5 yenen İsveç finale kaldı. Büyük Britanya ile İsviçre 3.-4.'lük maçında karşı karşıya gelecek. 

    Erkekler yarı final maçlarında ise İsveç'i 6-5 yenen Büyük Britanya ile Çin'i 10-6 mağlup eden Kanada adını finale yazdırdı. İsveç ve Çin 3.-4.'lük maçında karşılaşacak. 

    Final ve 3.-4.'lük maçları kadınlarda yarın, erkeklerde ise 21 Şubat Cuma günü oynanacak.

    Madalya sıralaması

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın 13. gününde madalya mücadelelerinin ardından Norveç ilk sıraya yükseldi. 

    Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen oyunlarda bugün 6 branştaki 8 yarışta, toplam 24 madalya sahiplerini buldu.

    Güne madalya tablosunda Almanya'nın arkasında ikinci sırada başlayan Norveç, elde ettiği 2 altın madalyanın ardından zirveye çıktı. Norveçli sporcular 13. günün sonunda toplam 9 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazandırdıkları ülkelerini ilk sıraya yükseltti. 

    Toplam 26 ülkenin madalyası bulunan oyunlarda 13. günde oluşan madalya sıralaması şöyle:

    - Bobsled 

    Bobsled kadınlar mücadelesinde Kanadalı Kaillie Humphries ve Heather Moyse şampiyon oldu. 

    Sanki Sliding Center'da bugün yapılan 3. ve 4. yarışların ardından toplam 3.50.61'lik derece yapan Kanadalı sporcular altın madalya kazandı. 

    Bobsled kadınlar yarışında 2. ve 3. sırayı ABD'li ekipler elde etti. Elena Meyers ve Lauryn Williams toplam 3.50.71'lik dereceyle gümüş, Jamie Greubel ve Aja Evans da 3.51.61'lik dereceyle bronz madalyanın sahibi oldu.

    Buz hokeyi

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda buz hokeyi erkeklerde ABD, Kanada, Finlandiya ve İsveç yarı finale yükseldi. 

    Sahil bölgesindeki Bolshoy Ice Dome'da yapılan maçlarda İsveç, Slovenya'yı 5-0, Finlandiya, Rusya'yı 3-1, Kanada, Letonya'yı 2-1, Shayba Arena'daki mücadelede de ABD, Çek Cumhuriyeti'ni 5-2 mağlup ederek, adlarını yarı finale yazdırdı. 

    Bu sonuçların ardından İsveç ile Finlandiya, ABD ile de Kanada yarı finalde eşleşti. Yarı final maçları 21 Şubat Cuma günü yapılacak.

    Eleme turunda, A Grubu'nu ABD'nin ardından 2. sırada tamamlayarak play-offlara yükselen ev sahibi Rusya, play-off elemelerinde Norveç'i geçip çeyrek finale yükselmişti. Ruslar, çeyrek finalde aldığı Finlandiya yenilgisiyle, yarı final ve ardından da final hedefini gerçekleştiremedi. 

    - Artistik buz pateni

    Artistik buz pateni tek kadınlar kısa programın ardından 24 sporcu serbest programda yarışma hakkını kazanırken, 6 sporcu elendi. 

    Kısa programda 74.92 ile en yüksek puanı alan Güney Koreli Yuna Kim birinci oldu. 74.64 puanlı Rus Adelina Sotnikova ikinci, 74.12 puanlı İtalyan Carolina Kostner ise üçüncü sırada yer aldı. 

    Tek kadınlarda madalyalar, yarın akşam yapılacak serbest programda sahiplerini bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow