hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'nın buruk sevinci

    Ukraynanın buruk sevinci
    expand

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda biatlonda kadınlar 4x6 kilometre bayrak yarışında dün altın madalya kazanan Ukraynalı sporcular, buruk bir sevinç yaşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen oyunlarda, başkentleri Kiev'de çok sayıda insanın öldüğü olaylar nedeniyle akılları ülkelerinde olan sporculardan kadın biatlon takımı, Ukrayna için önemli bir başarıya imza attı.

    Laura Biatlon Merkezi'nde gerçekleştirilen mücadelede Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Valj Semerenko ve Olena Pidhrushna'nın oluşturduğu takımın, 1.10.02.5'lik dereceyle kazandığı altın madalya Ukrayna'ya 20 yıl sonra bir branşta olimpiyat şampiyonluğunu getirdi.

    Yarışın ardından düzenlenen basın toplant Ukrayna Olimpiyat Komitesi Başkanı Sergey Bubka'nın, bu madalyanın gelecek için iyi bir mesaj olduğunu belirterek gözleri yaşardı, atletlerden Olena Pidhrushna'nın, ülkelerinde ölenler adına isteği üzerine bir dakika sessiz kalınarak saygı duruşu yapıldı.

    - "Siyasi olayları takip etmiyorduk"

    Gazetecilerin, Ukrayna parlamentosunda muhalefet kanadında görev alan kocası Alexie Kayda'dan ülkede yaşanan son siyasi gelişmelerin bilgisini alıp almadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Pidhrushna, "Olaylardan etkilenmemek için ülkemizdeki haberleri takım olarak takip etmiyorduk" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşi Kayda'nın kendisini sürekli desteklediğini ve ülkesindeki siyasi ortamdan uzak tuttuğunu belirten Ukraynalı atlet, "Her yarışmadan önce beni ne kadar çok sevdiğini ve bana ne kadar çok inandığını söyler. Beni ülkemde meydana gelen her şeyden korumaya çalıştığı için ona teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

    Ukrayna'da son dönemde göstericiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin ölmesi nedeniyle olimpiyatta ülkeyi temsil eden sporcuların bazıları ülkesine dönerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de bu sporculara destek verdiğini açıklamıştı.

    - Erzurum'da hazırlandılar

    Ukrayna'nın 22. Kış Olimpiat Oyunları'nda yarışan 6'sı kadın 11 sporcudan oluşan biatlon takımı, Soçi öncesi son hazırlık kampını Erzurum'da yaptı.

    Ukraynalı sporcular, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Biatlon ve Kayaklı Koşu müsabakaları için hazırlanan Kandilli Kayak Tesislerinde Soçi 2014'e hazırlandılar.

    Antrenör Vasiliy Karlenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda biatlon ve kayaklı koşu müsabakalarında yarıştıklarını, bu sırada pisti çok beğendiklerini dile getirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - 20 yıl sonra gelen altın madalya

    Kış oyunlarında bundan önceki altın madalyasını Lillehammer 1994'te artistik buz pateni tek kadınlarda Oksana Baiul ile alan Ukrayna, o tarihten sonra kış oyunlarında ilk kez altın madalya kazandı.

    Soçi'de ikinci kez madalya elde eden Ukraynalı sporculardan Vita Semerenko, 9 Şubat'taki biatlon kadınlar 7,5 kilometre sprint yarışında da ülkesi adına bronz madalya kazanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow