hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azarenka sezonu kapattı

    Azarenka sezonu kapattı
    expand

    Kadınlar tenisinin dünya eski 1 numaralarından Belaruslu Victoria Azarenka, sakatlığının etkilerini atlatabilmek için sezonun geri kalanında mücadele etmeyeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Azarenka, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kendisi için zor bir yılı geride bıraktığını belirterek, "Maalesef sezonun kalan bölümünde herhangi bir turnuvaya katılamayacağım. Sakatlığıma rağmen her gün kendimi daha fazla zorlayarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak bu yaklaşım, şu an benim için doğru değil gibi gözüküyor. Bu zaman içinde, gelecek sezon en iyi halimle kortlara dönebilmek için tam anlamıyla sağlığıma kavuşmaya çalışacağım. Kalan turnuvaları kaçıracağım için üzgünüm ama önümüzdeki sezon yüzde 100'ümle kortlarda olacağım" ifadelerini kullandı.

    Li Na tenisi bıraktı

    Sezon boyunca birçok sakatlık yaşayan 25 yaşındaki tenisçi, bu yıl takviminde yer alan ve katılmayı planladığı 16 turnuvanın 7'sini kaçırdı. Sakatlıkların etkisiyle tek kadınlar dünya sıralamasında 25'inciliğe kadar gerileyen Azarenka'nın, Avustralya Açık'ta 2012 ve 2013 yıllarında olmak üzere iki "grand slam" şampiyonluğu bulunuyor.

    WTA sezonu, 2 Kasım'da Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek turnuvayla sona erecek.

    Ivanovic kariyer rekorlarını tarihe gömdü

    Toray Pan Pasifik Açık Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde, 3 numaralı seribaşı Ana Ivanovic, 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'yi 2-0 yenerek "bir sezonda en fazla maç kazanma" ve "bir sezonda en fazla şampiyonluk elde etme" kariyer rekorlarını kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya'nın başkenti Tokyo'nun evsahipliği yaptığı kadınlar turnuvasının tekler finalinde, dünya sıralamasının 10 numarası Sırp Ana Ivanovic ile dünya 9'uncusu Caroline Wozniacki karşılaştı. İlk servislerinden yüksek oranda puan çıkaran 2007 finalisti Ivanovic, 2010 şampiyonu Wozniacki karşısında ilk seti 6-2, çekişmeli geçen ikinci seti de 7-6 alarak kariyerinin 15. tekler şampiyonluğuna ulaştı.

    iOS 8'le yapabileceğin iOS 7'yle yapamayacağın 25 şey

    Sezonun 52. galibiyetine imza atan 26 yaşındaki Sırp sporcu, 51 maç kazandığı 2007 yılına ait "bir sezonda en fazla maç kazanma" rekorunu geliştirdi.

    Ivanovic ayrıca üçer şampiyonlukla 2007 ve dünya 1 numarasına yükseldiği 2008'de kırdığı "bir sezonda en fazla şampiyonluk elde etme" rekorunu da 4'e çıkardı.

    "Her sabah o gözlere bakarak uyanmak tarifsiz bir şey"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow