hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lumia "out" Surface Mobile "in"

    Lumia out Surface Mobile in
    expand

    Nokia’yı satın aldıktan sonra Lumia serisi cihazlara devam eden Microsoft, Lumia model serisini bitirecek gibi duruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Windows Phone 8 sürümünün pek beğenilmemesi üzerine oluşan algıyı değiştirmek ve Windows işletim sistemli akıllı telefon imajını yenilecek adına Microsoft, Surface model serisine geçecek. Zaten tablet bilgisayar tarafında Windows 8’den beri Surface modellerini görmüştük. Ülkemize gelmemiş olsa da yurtdışında pek başarı elde edemeyen Surface ismini artık akıllı telefonlarda göreceğiz.

    Ortaya çıkan bilgilere göre yeni Surface serisinin ilk modeli oldukça yüksek donanıma sahip olarak piyasaya çıkacak. 64-bit mimarili Intel Atom x3 işlemci, 3 GB ve 4 GB RAM’li versiyonlar, QHD çözünürlükte, 5.5 inç büyüklüğünde, AMOLED teknolojiye sahip ekran paneli Gorilla Glass 4 ile korunacak. 21 MP Pureview ZEISS ana kamera, 8 MP geniş açılı ön kamera, Windows 10 Mobil işletim sistemi, C tipi USB bağlantısı, 64 GB ve 128 GB dahili depolama seçenekleri ve microSD kart desteği, kablosuz şarj olma özelliği ve alüminyum-magnezyum alaşımlı gövde gibi özellikler bekleniyor.

    Windows 10 Mobil yüklü ilk akıllı telefon olarak Microsoft Surface modeli, 2015’in sonunda veya 2016’ın başında satışa çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow