hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dakika dakika İstanbul'da 1 Mayıs

    Dakika dakika İstanbulda 1 Mayıs
    expand

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen işçilere ve siyasi partilere polis izin vermedi. Şişli, Beşiktaş, Okmeydanı ve E-5 üzerinde polis göstericilere müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da 1 Mayıs'ın özeti (video)

    DİSK'in Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan genel merkezi dün geceden bu yana boş kalmadı.

    Geceyi DİSK Genel Merkezi'nde geçiren işçilerle, polis barikatını aşıp ara sokaklardan merkeze ulaşmayı başaran az sayıdaki işçi ile bazı gruplar sloganlar atarak yürüyüş saatini bekledi. HDP'liler halay çekti. HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de halaya eşlik etti. Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de DİSK'e gelip destekte bulundu. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Sarıgül, " Hükümetin antidemokratik uygulamaları, çalışma barışını bozuyor" dedi.

    Şafak Pavey'e yaka paça gözaltı girişimi

    Halaskargazi Caddesi'nde geniş güvenlik önlemi alındı
    Öte yandan, polisin hazırlıkları kapsamında Rikaptar Sokağı'na bıraktığı bariyerlerin, sokağın başka bir bölümünde toplandığı gözlendi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Halaskargazi Caddesi'nde çok sayıda TOMA ve polis otobüsü park halinde bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilik gözaltı sayısını açıkladı

    Ayrıca, Şişli Belediyesince de üzerinde "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" yazılı bir pankartı caddeye asıldı. Bu arada, Osmanbey metro durağının kapatıldığı görüldü.
     
    Gaz maskeli kortej
    Saat 11:00'e doğru kortej düzeni alındı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'yla birlikte Milletvekilleri HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da kortejin önünde yürüdü. Ön sıradakilerin tamamının gaz maskesi olması dikkat çekti. Ertuğrul Kürkçü daha büyük bir gaz maskesiyle yürüyüşe katılırken, diğerlerinin küçük gaz maskelerini boyunlarında taşıdıkları görüldü.

    1 Mayıs'ta selfie rüzgarı
    Sosyal medyayı sallayan 1 Mayıs caps'leri

    Pazarlık sürerken müdahale geldi
    Kalabalık caddeye inip yürümeye başlamıştı ki polis barikatı karşılarını dikildi. Polis Müdürü DİSK yöneticilerine "Gelin sizi Yenikapı'ya götürelim" önerisinde bulundu. Temsili bir grubun Taksim'e çelenk bırakabileceğini de söyledi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, grubun olay çıkarmadan Taksim'e yürüyeceği garantisini verebileceğini söyledi. Ancak polis müdürü grubun içinde sapanlı, maskeli eylemciler olduğunu bunlara izin veremeyeceklerini söyledi. İkili arasında pazarlık sürerken müdahale geldi. Polise taş ve şişe atılınca TOMA'nın tazyikli suyla, çevik kuvvetin de gaz bombasıyla müdahalesi geldi, ortalık karıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Mayıs gaz altında (video)

    Polisten 1 Mayıs selfie'si

    Beşiktaş'ta da müdahale
    Sabah erken saatlerde Beşiktaş'ta bulunan CHP İlçe Teşkilat binası önünde de başlarında kask ve gaz maskeleri bulunan bir grup toplandı. Barbaros Bulvarı ve Başbakanlık Ofisi önü trafiğe kapatılırken, çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bölgede toplanan gruptakilerle selamlaşıp partisinin teşkilat binasına geçti.

    Gözaltılar var
    Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirilmek istendi. Otobüsün çekilmesini engel olmak isteyenler ise gözaltına alındı.

    Dakika dakika İstanbulda 1 Mayıs

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP ve çeşitli siyasi partilerden oluşan grup Barboros Bulvarı'nda toplandı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı.  Polis amiri megefonla TOMA'yı kullanan polise talimatlar verdi. Polis amirinin, TOMA'ya "Evet TOMA suluyorsun", "TOMA bir kere suluyorsun", "TOMA öne doğru suluyorsun" dediği duyuldu.

    Beşiktaş'ta üçüncü polis müdahalesi
    Ara sokaklarda polisle göstericiler arasında olaylar devam ederken Barbaros Meydanı'nda tekrar toplanan göstericilere polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler polise, taş, maytap ve havai fişekle karşılık verdi. Polis amiri megefonla göstericilere, "Vekilimiz gelecek gerçekten arkadaşlar. Sayın vekil çarşı içine giriyor lütfen taş atamayın" şeklinde uyarılarda bulundu. Polis ayrıca çevrede bulunan binaların balkonlarında ki vatandaşlara içeriye girmeleri ve çamlarını kapatmaları konusunda uyarıda bulundu. Göstericiler müdahalenin ardından tekrar ara sokaklara dağıldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda olaylar
    Okmeydanı'nda ara sokaklardan çıkan bazı guruplar, polislere havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. 

    1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı'nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı guruplar, polislere havai fişek, molotof kokteyli fırlatarak sapanlarla taş attı.

    Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotof kokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti.  Aracın  alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı.

    E 5'te polis müdahalesi
    E 5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti. Polis, eylemcilere gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler kaçarken yol tekrar trafiğe açıldı.

    Olaylarda yaralananlar hastanelere getiriliyor
    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis, Beşiktaş ve Şişli çevresinde müdahale ediyor.

    Olaylar sırasında yaralananlar  hastanelere getiriliyor. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen bir polis memurunun Cevahir Alışveriş Merkezi önünde bacağından yaralandığı öğrenildi. Göz altına gaz kapsülü isabet ettiği belirtilen bir kişi de Şişli'den ambulansla hastaneye getirildi. Öte yandan gaz bombasından etkilenen, kafa travması geçirdiği belirtilen kişiler de ambulansla hastaneye getirilerek acil serviste tedavi altına alındı.

    Bu arad Şişli'deki müdahalede Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ozan Gülerce koluna isabet eden gaz kapsülüyle yaralandı. Gülerce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 

    10 polise meydan okudu: Erkekseniz teke tek gelin

    İstiklal Caddesi polislere teslim
    Öte yandan yılın 365 günü tıklım tıklım dolu olan İstiklal Caddesi tarihinin en sakin günlerini yaşıyor. Caddede polisler dışında, etrafta olup biteni anlamaya çalışan turistler dışında kimse yok.

    Güvenlik önlemleri vatandaşı isyan ettirdi

    İstanbul'dan "1 Mayıs" manzaraları...

    Dünyadan 1 Mayıs manzaraları 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow