hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Erbakan SP genel başkanlığına resmen aday

    Fatih Erbakan SP genel başkanlığına resmen aday
    expand

    Saadet Partisi'nin olağan kongresi için yapılan hazırlık toplantısında Fatih Erbakan'ın genel başkan adayı olduğu açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Erbakan, "Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Bugün bu salonda Milli Görüşçüler olarak yeniden kıyama duruyoruz, bugün bu salonda 1969'un heyecanını yeniden yaşıyoruz, bugün bu salonda yeniden topyekun sefere çıkıyoruz" dedi.

    Saadet Partisi'nin 5. Olağan Kongresi Hazırlık Toplantısı, Söğütözü Ramada Oteli'nde yapıldı. Toplantıya, Fatih Erbakan'ın yanısıra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile il ve ilçe başkanları ayrıca genel kurul delegeleri katıldı.

    Fatih Erbakan, salona girişinde yoğun tezahürat ve alkışlarla karşılandı. Salonda sıklıkla "Başbakan Erbakan", "Erbakan nerede biz oradayız", "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı.

    Fatih Erbakan'dan önce söz alan Suat Konukçu, kongre tarihinin açıklanmasından sonra partinin bütün organlarıyla bir çalışma yürüttüklerini ve kimin genel başkan olması gerektiği konusunda istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

    Konukçu, çalışmalar neticesinde "camianın hemen hemen tamamının Fatih Erbakan'ın genel başkanlığı konusunda hem fikir olduğunu ve partide ikinci Erbakan döneminin başlamasını istediklerini" belirterek Fatih Erbakan'ı kürsüye davet etti.

    Katılımcılara ve toplantıyı organize edenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Fatih Erbakan, "Milli Görüş hareketinin temsilcisi olan Erbakan hocamızın kurmuş olduğu Saadet Partimizin 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 5. Büyük Kongre hazırlık toplantısı inşallah en büyük hayırlara, en büyük zaferlere vesile olsun. Türkiye'nin dört bir yanından koşup gelen bu salonu dolduran sizler, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın inşası için bir haç taşımak üzere bu salona gelmiş bulunuyorsunuz. Bu buluşmamızın, Saadet Partimizi önce meclise hemen ardından iktidara taşıyacak çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

    "Milli Görüş zihniyetinin iktidara gelmesi yeniden doğru şekilde temsil edilmesine bağlı olduğunu" söyleyen Erbakan, Saadet Partisi'nin ayağa kaldırılması ve layık olduğu yere bir an önce taşınması bizlerin hayattaki en önemli görevimiz ve işimizdir" dedi.

    Merhum Necmettin Erbakan'ın "Davamız için bir şey yapmamız gerekiyorsa, hiç düşünmeden teslim oluruz ve onu yaparız" sözlerini hatırlatan Fatih Erbakan, şöyle konuştu:

    "Bu sözleri 40 sene kulaklarımıza nakşeden evlatlar olarak, onun yetiştirdiği evlatlar olarak bizler hiçbir göreve hiçbir mevkiye kendiliğimizden talip olmayız, fakat aynı zamanda davamız için, milletimiz, İslam alemi ve insanlığın kurtuluşu için bir görevin yerine getirilmesi gerekiyorsa, bize
    ihtiyaç duyuluyorsa bundan da asla kaçmayız"

    "Saadet Partisi'ni kaybediyoruz"

    "Milli Görüşçüler olarak, bir davanın erleri olarak hepimizin bildiği üzere bizim davamızda görev istenmez, görev verilir" diyen Erbakan, Saadet Partisinin kurucuları, genel idare kurulu üyeleri, yüksek istişare kurulu üyeleri, kongre delegeleri, il ve ilçe başkanlarının kendisini genel başkan
    olarak görmek isteğini ifade etmelerinden büyük şeref ve bahtiyarlık duyduğunu ifade etti.

    Fatih Erbakan, "son sözü Saadet Partisi delegelerinin söyleyeceğini" kaydederek, "Davamız uğrunda bize verilen bir görevi yerine getirmek bizler için bir tercih meselesi değil bir mecburiyettir" diye konuştu.

    Bazı kimselerin kendisinin adaylığını "erken bulduğunu" dile getiren Erbakan, "Bugün öyle bir gündür ki, şu anda Milli Görüş fikriyatının tek temsilcisi Saadet Partisini kaybediyoruz. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Eğer partimizi kaybetmek söz konusuysa, bizler birer dava adamı olarak, biz kaybedersek ne yapacağız hesabına asla girmeyiz ve öne çıkarız" dedi.

    Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bugün itibarıyla herkes bilsin ki Türkiye'nin başkentinden bugün itibariyle Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Bugün bu salonda Milli Görüşçüler olarak yeniden kıyama duruyoruz, bugün bu salonda 1969'un heyecanını yeniden yaşıyoruz, bugün bu salonda yeniden topyekun sefere çıkıyoruz"

    Erbakan, "Bundan sonra kimin bizim için ne söylediği değil, bizim bu dava için ne söyleyeceğimiz önem arzediyor" diyerek, 4 Mayıs 2014'ün yeni bir başlangıcın, yeni bir adımın, yeni bir kurtuluşun, yeni bir Türkiye'nin ve yeni bir dünyanın günü olacağını söyledi. Erbakan, kongreden çıkacak kararla mazlumların, ezilenlerin sevineceğini zalimlerin ise üzüleceğini; "Erbakan
    hocanın ruhunun şad olacağını" dile getirdi.

    Saadet Partisi'nin 5. Olağan Kongresi 4 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow