hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi Parkı eylemlerinde ölen Atakan, anıldı

    Gezi Parkı eylemlerinde ölen Atakan, anıldı
    expand

    Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Defne ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi mezarlığında düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anne Emsal Atakan, oğlunun mezar taşına sarılarak gözyaşı döktü.

    Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan, burada yaptığı konuşmada, kardeşi Ahmet'i kaybettikleri günden bu yana daha da bir acı içinde yaşadıklarını söyledi.

    Kardeşinin cana yakın, sevimli, cesur, sıcak kanlı bir insan olduğunu ifade eden Atakan, ailesi, çevresi için Ahmet'i kaybetmenin yüreklerinde büyük yaralar oluşturduğunu dile getirdi.

    Muharrem İnce'den sert cevap

    Dünyanın en ilginç 50 binası

    Aradan geçen bir yıla rağmen kardeşi Ahmet'in ölümüyle ilgili görülen davanın ve soruşturmanın hiç ilerlemediğini iddia eden Atakan, şöyle devam etti: "Savcılığa, valiliğe baskı kurduk. Savcılık sürekli olayı takip ettiğini söylüyor fakat bir arpa boyu yol almadıklarından bahsediyorlar. Biz görüntüleri inceledik. Olay gecesi Ahmet yere yığıldıktan sonra üzerine atılan gaz kapsülleriyle ilgili şikayet dilekçesi verdik. Fakat savcılık soruşturma talebinde bulundu ama valilik reddetti, 'Soruşturmaya gerek yoktur' dedi. Biz
    valiliğin bu olumsuz kararına itiraz ettik. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Bizi asıl şaşırtan Bölge İdare Mahkemesiydi. Onlar da valiliğin kararını doğru buldular. Fakat sürekli sükuneti sağlamaya çalışan, bir taşkınlık olmasını önlemeye çalışan ve mütevazi adımlarla toplumu germemeye çalışan biz ailesi
    olarak artık sabrımız taştı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu ve Hasan Akgöl'ün de konuşma yaptığı törene, Gezi Parkı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Berkin Elvan'ın aileleri, sanatçı Ferhat Tunç, Pınar Sağ da katıldı.

    Ahmet Atakan, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında kentte düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında geçen yıl 10 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow