hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurtarmak için girdi... Birlikte boğuldular

    Kurtarmak için girdi... Birlikte boğuldular
    expand

    Çorum’un Osmancık ilçesinde içme suyu almak için kuyuya giren ve fenalaşan arkadaşını kurtarmak için 3 metrelik kuyuya giren genç de havasızlıktan boğularak hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acı olay, Osmancık’ın Danişment köyünde meydana geldi. Özkan Sağlam (20) ile Yasin Uzun (19) isimli arkadaş çalışmak için köy yakınındaki tarlalarına gitti. Bir süre tarlada çalışan iki arkadaş, içme suyu almak için su kuyusuna girmeye çalıştı. Yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki kuyuya giren Yasin Uzun, havasızlık nedeniyle fenalaştı. Onu kurtarmak için kuyuya atlayan Özkan Sağlam da fenalaşarak 40 santimetre derinliğindeki suya düştü.

    Gençlerden haber alamayan yakınları, tarla çevresinde yaptıkları aramada içme suyu için kullanılan su kuyusunun kapağının açık olduğunu fark etti. Gençleri kuyunun içinde hareketsiz halde gören yakınları jandarmayı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ve Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla Sağlam ve Uzun kuyudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde iki gencin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. İlk belirlemelere göre, Sağlam ve Uzun'un oksijensiz kalmaları nedeniyle öldüğü bildirildi. Cesetler, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Acı haberi alan gençlerin yakınları, sinir krizi geçirdi. Uzun ve Sağlam'ın arkadaş oldukları, liseden mezun olduktan sonra üniversiteye hazırlandıkları öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow