hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de "zafer işareti" gerginliği

    Mersinde zafer işareti gerginliği
    expand

    İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Mersin'de düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Yürüyüşte kimliği belirsiz iki kişinin kalabalığa doğru zafer işareti yapması sonucu gerginlik yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat Yılmaz Çakıroğlu için ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Namazın kılındıktan sonra camide Kur'an-ı Kerim okutuldu. Daha sonra üzerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarının ve 'Bir ölür, bin diriliriz', 'Hepimiz Fıratız, hepimiz Türk'üz' yazılarının bulunduğu tişörtlerini giyen grup Ülkü Ocağı İl Başkanlığına doğru slogan atıp, tebrik getirerek yürümeye başladı.

    Zafer işareti yapıp işyerine sığındılar

    Grup, Kuvayi Milliye Caddesi'nde ilerlerken kimliği belirsiz iki kişinin zafer işareti yapması üzerine gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında ülkücüler, zafer işareti yapanların üzerine yürüdü. Bunun üzerine kaçan kişiler bir işyerine sığındı. Polisin müdahalesi ve Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli'nin devreye girmesi ile grup sakinleştirildi. Grubun uzaklaşması üzerine kimliği belirlenemeyen iki kişi olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine grup slogan atarak geldikleri Ülkü Ocağı İl Başkanlığı önünde dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow