hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Karakaya: "Koalisyon kurulması niyeti olması durumunda 3-5 günde sonuçlanır"

    MHPli Karakaya: Koalisyon kurulması niyeti olması durumunda 3-5 günde sonuçlanır
    expand

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, koalisyon kurmak için öne sürdükleri şartların kabul edilmemesi durumunda AK Parti ile görüşmenin bir anlamı olmadığını, ancak koalisyon kurulması niyeti olması durumunda bunun 3-5 günde sonuçlanacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'ın sorularını yanıtlayan Karakaya, "MHP ile koalisyon şartlarını kabul edemem diyorlarsa gelmenin bir anlamı yok... Bizimle koalisyonu görüşeceklerse ve anlaşma niyetleri varsa bu iş öyle 35 günde değil, 3-5 günde bitebilir. Gerisi protokole kalır" dedi.


    MHP'nin süreç içerisinde sorumluluk almadığı yönünde yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Karakaya, "Ülke için en uygun formülleri ortaya koyduk. AKP-CHP görüşmeleri sonlanmadan bu konuda açıklama yapmadık. Görüyoruz ki, AKP ülkeyi seçime götürmeye hazırlanıyor. O zaman bize açık açık koalisyon istemediklerini söylemeliler" dedi.

    Ülkenin 7 Haziran'dan bu yana şartlarının değiştiğini ve şu anda önceliğin seçim olmadığını kaydeden Karakaya, "Azınlık hükümeti ile gidilecek bir seçimden söz edenler var. Bu hükümet de azınlık hükümeti. Dolayısıyla biz böyle bir talebi reddederiz. Şu andaki hükümet geçici hükümettir. Türkiye'yi seçime zorlayanlar sıkıntıda kalırlar" dedi.

    "Biz erken seçim demiyoruz. Ama seçimden de kaçmıyoruz" diyen Karakaya, "Ancak şu an ülkenin içinde bulunduğu şartlar, HDP'nin Meclis'e girmesi, PKK'nın her tarafta saldırıya kalkışması güvenlik riskini öne çıkıyor. Güvenlik meselesi hallolmadan seçime gitmek nasıl olacak? Böylesi bir ortamda seçimin çok sağlıklı sonuç vereceğine inanmıyoruz. Çünkü 20,000 sandıkta bir kontrol sorunu ortaya çıkacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow