hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Palandöken'de kar perdelerine çarpan genç hayatını kaybetti

    Palandökende kar perdelerine çarpan genç hayatını kaybetti
    expand

    Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi, 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu, gece vakti üç arkadaşı ile çıktığı Palandöken Kayak Merkezinde suni kar püskürtme direklerinin etrafına koruyucu olarak sabitlenen minderle kaymak isterken hayatından oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay dün saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezinin Dedeman Oteli arkasındaki A Telsiyeji 10 Numaralı Pistte meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tekniker olarak çalışan ve aynı zamanda Veteriner Fakültesinde okuyan Mehmet Akif Koyuncu 4 arkadaşı ile birlikte çıktığı Palandöken Kayak Merkezinde, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalar için sarılan güvenlik minderlerden birini söktü.

    Minik Elif'in akıl almaz ölümü

    Ay ışığından yararlanarak kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdiler. Arkadaşlardan birini arkasına alarak hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Koyuncu kazada ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı. Arkadaşları 156 jandarmayı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu karmotosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansla hastaneye kaldırdı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı ve öldü. Koyuncu'nun ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da hastanede gizemli bakteri alarmı

    Jandarma Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.'nin ifadesini aldı. Arkadaşları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söyledi. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi diş protez bölümünden mezun olan, 2012 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik fakültesi'nde okurken yatay geçişle Erzurum'a gelen Koyuncu 4 Ocak günü sosyal paylaşım sitesi olan facebooktaki hesabında, "Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişe biliyormuş" diye paylaşımı diKkat çekti. Öte yandan milli kayakçı Aslı Nemutlu da 12 Ocak 2012'de Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybedip kar perdelerine çarparak yaşamını yitirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow