hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya Üniversitesi'nde yangın

    Sakarya Üniversitesinde yangın
    expand

    Sakarya Üniversitesi'nin Esentepe Kampüsü'nde güneş enerjisi ve hidrojen ile çalışan arabalar yapılan Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik Atölyesinde çıkan yangında iki arabada büyük hasar oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yangında elektrikle çalışan arabanın kurtarıldığını söyleyerek; "Önemli olan öğrencilerimizin yangında yaralanmaması. Bu arabaları kendileri yapmışlardı yine yaparlar" dedi.

    Bu akşam saat 20.30 sıralarında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde bulunan güneş enerjisi, hidrojen ve elektrikle çalışan araçların yapıldığı Teknik Eğitim Fakültesi, Mekanik Atölyesi'nde öğrencilerin araç üretimi üzerinde çalıştığı sırada şarz cihazından yangın çıktı.

    Yangına önce kendi imkanları ile müdahale eden öğrenciler başarılı olamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Öğrenciler kendi imkanları ile dışarı çıkarken kısa sürede büyüyen yangına olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

    Yangında, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı ve bir çok yarışmada ödül kazanan güneş enerjisiyle çalışan SAGUAR, ile hidrojen ile çalışan arabalar büyük hasar gördü. Yangında elektrikle çalışan bir araba ise kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas yangının öğrenciler arabalarla ilgili olarak çalışma yaptıkları sırada şarjdan çıktığını söyleyerek "Öğrencilerimiz yangına yangın tüpleriyle önce müdahale etmek istemişler. Ancak başarılı olamadılar. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında güneş enerjisiyle ve hidrojenle çalışan iki araba hasar gördü. Araçları zaten öğrencilerimiz yapmıştı. Yeniden yaparlar. Önemli olan öğrencilerimiz için üzücü bir sonuç olmaması" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow