hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 Mayıs kutlamaları yurtta sakin geçti

    1 Mayıs kutlamaları yurtta sakin geçti
    expand

    1 Mayıs yurt genelinde sakin geçti. Meydanlara inen emekçiler sosyal adalet, örgütlü toplum ve iş kazalarına vurgu yaptı. Hak- İş Kayseri'de; Memur-Sen de Diyarbakır'da miting yaptı. Tatil olmasına rağmen çalışan işçiler de vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşçi bayramında sokaklara indiler. Meydanlarda haklarını bir kez daha haykırdılar. 1 Mayıs yurt genelinde olaysız ve coşkulu geçti.

    Diyarbakır'da iki ayrı kutlama yapıldı. KESK'e bağlı sendikalar Dağkapı meydanında  toplandı. 10 ilden gelen memur sendikaları konfederasyonu ise istasyon meydanındaydı.

    Kutlamalarda Memur-Sen tarafından, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 4 dilde hazırlanan bildiri okundu.

    Hak-İş ise Kayseri'de 1 Mayıs'ı kutladı. Ancak kutlamalar öncesinde üzücü bir kaza  yaşandı. Kutlamalara katılmak için Kayseri'ye giden işçileri taşıyan otobüs, Kırşehir'de kaza geçirdi. 37 kişi yaralandı. Kent meydanındaki kutlamalar ise dualarla başladı.

    Türkiye'nin iş kazalarında dünya üçüncüsü olduğunu söyleyen Hak-İş Genel başkanı mahmut arslan, "söyleyin bana, bunu hangi vicdan kabul eder, hangi vicdan buna sessiz kalır" dedi.

    İzmir'deki kutlamaların adresi, Gündoğdu meydanı oldu. Polisle göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, kutlamalar coşkulu geçti.

    Eskişehir'liler ise 1 Mayıs'ı sembolik Taksim meydanında kutladı. Film çekimi için kurulan platodaki kutlamaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde işten çıkarılan işçiler 1 Mayıs'ta da eylemdeydi.

    Trabzon'da da horonla 1 Mayıs coşkusu yaşandı.

    Tunceli, Elazığ, Mardin ve Siirt'te çeşitli sendikalara bağlı işçiler, yürüyüşlerle sokaklarda meydanlardaydı. Davul-zurna eşliğinde halay çekildi. Bölge genelinde kutlamalar sakin  geçti.

    Gaziantep, Kocaeli ve Adıyaman'daki kutlamalarda ise, bazı gruplar arasında gerginlik çıktı.

    1 Mayıs Bolu ve Kars'ta yağmur altında kutlandı.

    Mersin'in Silifke ilçesinde tarım işçileri, Edirne de ise yol  işçileri bir mayısı çalışarak geçirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow