hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1699 Karlofça antlaşmasına kadar gitti

    1699 Karlofça antlaşmasına kadar gitti
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanlığı seçimi 1699'da başlayan Karlofça vesayetinin sona erdirilmesi demektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soylu, partisinin Lüleburgaz ilçe teşkilatınca bir restoranda düzenlenen sahur programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de halkın ilk kez kendi oyuyla cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

    Cumhuriyet tarihinde halkın cumhurbaşkanını seçemediğini belirten Soylu, yapılacak olan seçimi önemsediklerini belirtti.

    Türkiye'nin kişi başı milli gelirinin 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara yükseldiğini ifade eden Soylu, hedeflerinin 25 bin dolar olduğunu kaydetti.

    Başbakan Erdoğan hat-trick yaptı!

    Seçimlerde destek beklediklerine işaret eden Soylu, şunları söyledi: 

    "10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi bizi tahkir edenlere, bizi küçük görenlere, pasaportumuzda yurt dışına çıktığımızda bize itilmiş kalkılmış muamelesi yapanlara karşı verilecek en büyük cevaptır. Bize 70 ülkeye vizesiz gitmek yetmez. Türkiye'yi dünyanın her ülkesine vizesiz gidebilecek, ay yıldızlı pasaportu güren her gümrük memurunun saygıyla ayağa kalktığı ve gönlünün titrediği bir ülke yapmak için hep birlikte çalışacağız. Bu yüzden cumhurbaşkanlığı seçimini önemsiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi 1699'da başlayan Karlofça vesayetinin sona erdirilmesi demektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ertem Şener'in Başbakan'ın golünü anlatışı sosyal medyayı salladı

    Türkiye'nin yüksek hedeflere ulaşacağını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

    "50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşacağız, 150 milyar dolarlık tarım gelirine ulaşacağız. 60 milyar dolarlık AR-GE çalışmasına ulaşacağız. Kendi otomobilimizi de yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız. Kendi milli füzemizi de yapacağız. Şunu çok açık yürekle söylüyorum ki kendi milli istihbarat uydumuzu da yapacağız. Türkiye adımlarını güçlü atıyor."

    Türkiye'nin çok iyi yönetildiğini ve fırsatların iyi değerlendirildiğini vurgulayan Soylu, dünyanın yeni bir oluşum içerisinde olduğunu sözlerine ekledi.

    Soylu, daha sonra partililerle sohbet etti.

    Ünlü erkek manken kadın oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow