hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17 anarşist 2 gündür gözaltında

    17 anarşist 2 gündür gözaltında
    expand

    Eskişehir Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Emek ve Demokrasi Güçleri grubu, geçen pazar günü Ak Parti il binasına yürümek isterken polis tarafından gözaltına alınan 17 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Sarayı önünde öğle saatlerinde toplanan grup, 'Birimiz bile tutsaksak hiç birimiz özgür değiliz' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Gruptakiler, geçen pazar günü Eskişehir'de Suruç'taki bombalı intihar saldırısını protesto etmek için Ak Parti İl binasına yürümek isteyen Anarşi İnisiyatifi üyelerine polisin müdahalede bulunduğunu ve 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Emre Soyaslan, pazar gününden bu yana gözaltında tutulanların bir an önce serbest bırakılmasını isteyerek şöyle dedi:

    "Şehrimizde 2 gün önce 17 insan gözaltına alındı ve hala serbest bırakılmadı. İddia şu; Arkadaşlar çok büyük bir eylem hazırlığı içindeymiş, hükümeti yıkacaklarmış. Polisin iddianamesine baktığınızda arkadaşları 2 gündür tutma gerekçesinde aslında elle tutulur hiçbir şey olmamasına rağmen hala bu keyfi uygulama devam ediyor. Polis hiçbir şekilde bir uyarı yapmadan, yürüyüş yeni başlamışken sözüm ona hükümeti yıkacak, AKP'ye zarar verecek bir eylem hazırlığı içinde bulundukları için makul şüphe gözaltısı yapmış. Biz arkadaşlarımızın yalnız olmadığını, onların yanında olduğumuzu söylemek için buradayız. Arkadaşlarımız Suruç katliamında katledilen Eskişehirli arkadaşlarına sahip çıkmak için bu eylemi yapmak istemişlerdi. Bu haksız gözaltıyı protesto ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow