hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 polisin sorgusu tamamlandı

    20 polisin sorgusu tamamlandı
    expand

    22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 polisin hakimlikteki sorgusu devam ediyor. Saat 22.00 itibariyle 20 zanlının sorgusu tamamlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sorgular devam ederken, zanlıların avukatları koridordaki polis sayısının azaltılması ve kurulan bariyerlerin kaldırılması için sorgulamayı yapan Hakim İslam Çiçek'e talepte bulundu. Ancak Hakim Çiçek, “Güvenlik gerekçesi ile bu önlemler gerekli" yanıtı verince, avukatlar “Bu koşullar altında müvekkillerimizin sorgusuna katılmayacağız" diyerek sorgulamalara girmediler. Avukatların bu durumu gazetecilere duyurmak için basın açıklaması yaptığı sırada, sorgulamanın sürdüğü kattaki polis sayısı azaltıldı ve bariyerler kaldırıldı.

    "Hakimden bariyerlerin kaldırılmasını talep ettik"
    Mahkemeye sevk edilen 49 kişiden 12'sinin avukatı olan Murat Akkoç, konu ile ilgili adliyenin önünde yapılan basın açıklamasında, adliyedeki çalışma koşullarının tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi. Baro odasından mahkeme salonuna kadar 2 bariyer ve yaklaşık 200 de polis konulduğunu söyleyen Avukat Akkoç, savunma haklarının kısıtlanmaması için hakim İslam Çiçek'ten bu bariyerlerin kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi. Hakim Çiçek'e, "Barikatların kaldırılmaması durumunda toplu olarak sorgulamaya girmeyecekleri" yönünde bilgi verdiklerini de Akkoç, talepleri kabul edilmediği için duruşma salonunu terk ettiklerini ifade etti.

    POLİS EŞİ: KOCAM ÖZÜR DİLERSE ONU İLK BEN TERK EDERİM!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müvekkillerine barodan avukat alınmak istendiğinin söylendiğini, ancak bunu kabul etmeyeceklerini vurgulayan Murat Akkoç, Hakim Çiçek'in kendilerine karşı "önyargılı" bir tavır sürdürdüğünü ve kendilerine "tehlike" gözüyle baktığını öne sürdü.

    Açıklamaya katılan avukatlardan Kemal Şimşek de, Hakim İslam Çiçek ile görüştüklerini belirterek, "Meslek onuruna dokunan bir ortamda savunma yapmak istemediğimizi ifade ettik. 40-50 avukata karşılık 300-400 polis var. Ne neye karşı korunuyor, belli değil. Biz silahlı insanlar değiliz, kimseye de şiddet uygulamadık" dedi.

    HAKAN ŞÜKÜR'DEN ERDOĞAN'A FOTOĞRAFLI YANIT

    Avukatların basın açıklaması devam ettiği sırada, sorgulamanın yapıldığı katta bulunan arkadaşları avukatları arayarak, bariyerlerin kaldırıldığı ve polis sayısının azaltıldığı bilgisini ulaştırdılar. Bu gelişme üzerine, sorgulamanın yapıldığı 6. kata çıkan avukatlar, müvekkillerinin sorgusuna katılmaya başladı.

    GÖZALTINDAKİLERİN TELEFONLARI TOPLATILDI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow