hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015 genel seçimi erkene çekilecek mi?

    2015 genel seçimi erkene çekilecek mi
    expand

    AKP'nin gelecek yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimi, o dönemde hem Ramazan ayının başlayacak olması hem de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) olması nedeniyle Nisan ayına almayı değerlendirdiği ancak bu konuda henüz kesin bir kararın verilmediği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'a seçim süreci ilgili bilgi veren üst düzey bir kaynak, "Ramazan ayı öncesi ve döneminde seçim çalışmalarının yürütülmesinin zorluğu ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle seçimlerin bir süre öne alınması değerlendiriliyor. Bu dönem Nisan olabilir ama henüz verilmiş kesin bir karar yok" dedi.

    Genel seçim 2015 yılı Haziran ayında yapılacak ancak Yüksek Seçim Kurulu tarihi henüz net olarak belirlemedi.

    Ramazan ayı gelecek yıl 18 Haziran'da başlayacak; YGS ise 13 Haziran'dan itibaren yaklaşık bir hafta süreyle yapılacak.

    Seçimin bir süreliğine öne alınmasının yetkili kurullarda henüz karara bağlanmadığının altını çizen aynı kaynak, "AK Parti iktidarları döneminde hiçbir zaman erken seçim yapılmadı ve seçim öne alınırsa bu da bir erken seçim olmayacak. Sadece takvimde kısa süreli bir kaydırma söz konusu olacak. 'Erken seçim yapılacak' deyip Türkiye gündemine seçimin alınmasını kesinlikle istemiyoruz" diye konuştu.

    Genel seçiminin 2015'te yapılmasının ardından Türkiye 2019 yılına kadar yeni bir seçime gitmeyecek.

    Hükümet kaynakları, bu açıdan 2015-2019 döneminin hem siyaset hem de ekonomi açısından istikrar dönemi olabileceğini belirtiyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow