hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 gündür kurtarmaya çalışıyorlar

    3 gündür kurtarmaya çalışıyorlar
    expand

    Eskişehir’in Mihalgazi İlçesi yakınlarında define aramak için pazar günü girdiği mağaradaki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük’ü kurtarma çalışmaları gece boyunca sürdü. Ekipler, kuyudan çıkartıp mağara içerisinde güvenli yere aldıkları Yörük’e gereken tıbbi yardımı yaptı. Dar olan mağaranın iç kısımları ise kara barutla patlatılarak genişletildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde define aramak için girdiği iddia edilen mağarada kaybolan kişi, düştüğü 6 metrelik dehlizden çıkartıldı. Ekipler, kazazede Ramazan Yörük'ü mağaradan çıkartma çalışmalarını 46 saattir sürdürüyor.

    Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisinde bulunan Yarasaini Mağarası'ndaki kurtarma çalışmalarına katılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Mağara Araştırma Derneği (MAD), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) üyelerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

    Mağaraya giren Ramazan Yörük'ü düştüğü dehlizden çıkartmak için çatlatıcı barut kullandıklarını ifade eden Türkmentepe, "Özel bir barut yardımıyla sert kaya kütlesinden parçalar kopartıyoruz. Yörük'ü dehlizden çıkartıp daha rahat bir yere ulaştırdık. Yörük'e gıda takviyesi yapılıyor.

    Arkadaşlarımız dar alanları genişletmeye devam ediyor. Bir süre sonra ip hattı döşeyip, kazazedeyi mağaradan çıkartacağız" dedi.


    ''Durumu iyi''

    İzmir Mağara Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Samur de, saatlerden bu yana Ramazan Yörük’ün yanında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    "Kendisinin durumu gayet iyi. Vücudunun belli bölgelerinde kırıklar, çatlaklar mevcut. Ama UMKE’nin para medikal ekibi içeride zaten sürekli kazazedenin başında değişmeli olarak bulunuyor. Sürekli rutin kontrolleri yapılıyor. Tansiyonu, vücut ısısı ve diğer şekeri tıbbi olarak ölçülmesi gereken değerleri ölçülüyor. Kazazedenin durumuyla ilgili merak edilecek herhangi bir durum yok. Şu anda bulunduğu yer de gayet onun için bir mağara için olabilecek konforlu bir alan. O yüzden kazazedenin durumu şu anda stabil ve iyi durumda."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow