hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 Ağustos'ta bu yıl pek çok ilk yaşanacak

    30 Ağustosta bu yıl pek çok ilk yaşanacak
    expand

    Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim töreni ve yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler bu yıl pek çok ilke sahne olacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında. Anıtkabir'de başlayacak ve gün boyu sürecek törenlere bu yıl "Başkomutan" sıfatıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni cumhurbaşkanı, yeni başbakan ve yeni kabine...

    30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bu yıl pek çok ilk yaşanacak.

    Zafer Bayramı kutlamaları önceki yıllarda olduğu gibi Anıtkabir'deki törenle başlayacak. Ancak Aslanlı Yolda yürüyecek korteje "Başkomutan" sıfatıyla bu yıl seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

    Üstelik o kortejde yeni olan sadece başkomutan da değil. Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu ve belirleyeceği yeni kabine de hazır bulunacak. Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde özel defteri imzalayacak.

    Anıtkabir'den sonraki durak ise Çankaya Köşkü.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ev sahibi olarak Çankaya Köşkü'nde devlet erkanı ile diplomatik misyon temsilcilerinin kutlamalarını kabul edecek. Ardından ise Atatürk Kültür Merkezi'nde geçit töreni gerçekleştirilecek.

    Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile birlikte üstü açık bir arabadan tören kıtasını selamlamasının ardından başlayacak. Bu yıl ilk kez protokol sıralarında özel davetli gazeteciler de olacak.

    Ve saatler 20.00'yi gösterdiğinde kutlamaların adresi bir kez daha Köşk olacak. Erdoğan çiftinin ev sahipliği yapacağı 30 Ağustos resepsiyonu için...

    Resepsiyon için davetiyeler, Köşk ekibi tarafından 1 ay önce hazırlanmış, o tarihte yeni cumhurbaşkanının kim olacağı belli olmadığından davetiyeler ilk kez isim belirtmeden "Türkiye Cumhurbaşkanı ve Eşi"  ifadesiyle bastırılmıştı.

    30 Ağustos resepsiyonuna öyle bir isim davetli ki...

    Davetiyeler A protokol olarak bilinen siyasiler, yüksek yargı organları ve askeri temsilcilere iletildi. Ancak bazı gazetecilere davet gitmediği belirtiliyor.

    Peki bu yıl Erdoğan'ın liderlik edeceği törenlerde muhalefetin tutumu ne olacak?

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anıtkabir, Çankaya Köşkü ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi törenlere katılacak. Ancak akşam Köşk'te yapılacak resepsiyona önceki yıl olduğu gibi katılmayacak. Onun yerine istanbul'da bazı etkinliklere katılacak.
     
    MHP lideri Devlet Bahçeli ise hem resmi törenlere hem de resepsiyona katılmayacak. Dumlupınar'daki kutlamalarda hazır bulunacak.

    HDP'lilerin ise birer temsilciyle tüm kutlamalara katılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

    Kılıçdaroğlu o törene katılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow