hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "30 Mart akşamı kimin mor gül olacağı görülecek"

    30 Mart akşamı kimin mor gül olacağı görülecek
    expand

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Sayın Başbakan'ın aklı İstanbul'da, fikri Sarıgül'de. Kırmızı gül belli, sarı gül belli ama 30 Mart akşamı kimin mor gül olacağını Türkiye görecek, hiç merak etmeyin"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Adalar'da vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada buranın kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Adalar'da din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmemiz söz konusu bile değildir" dedi.

    Tüm inançların ibadet yerlerine ayrım yapmadan destek vereceklerini söyleyen Sarıgül, Adalar'ı dünyanın göz bebeği yapacaklarını ifade etti.

    Türkiye'nin şu anda çok başka bir noktadan geçtiğini belirten Sarıgül, mücadelenin koltuk değil, inançlara saygılı laikliğin, demokratik ve özgür Türkiye Cumhuriyeti'nin mücadelesi olduğunu kaydetti.

    Sarıgül, CHP'den Anavatan Partisi'ne oradan da AK Parti'ye geçerek Adalar Belediye Başkan Adayı olan Coşkun Özden'i eleştirdi ancak yine de başarı dileklerinde bulundu.

    Adalar'ın kışın da cıvıl cıvıl olması için ulaşımı çok daha rahat bir hale getireceklerini kaydeden Sarıgül, seçimleri kazanmaları halinde faytoncuların sorunlarını çözeceklerini söyledi.

    Yapamayacağı bir iş için söz vermeyeceğini belirten Sarıgül, günlük değil, gelecek adına konuştuğunu ifade etti.

    Her gün sabah 05.00'te kalktığını ve geç saate kadar çalıştığını anlatan Sarıgül, "Bir belediye başkanının heyecanı yoksa, enerjisi yoksa, yurttaşlarıyla bütünleşme hırsı yoksa bir şey yapamaz" dedi.

    "Olmayan kaset çıkmaz"

    Eski siyasetçileri sevenler, sevmeyenler olduğunu, ancak hiçbiri ile ilgili böyle bir konuşma yapılmadığını ifade eden Sarıgül, "Kasetleri görüyorsunuz, olmayan kaset çıkar mı, olmayan olay çıkar mı?" diye sordu.

    Sarıgül, şunları kaydetti: "Sen, Fenerbahçe'ye müdahale edeceksin. İhalelere müdahale edeceksin, yargıya müdahale edeceksin, hakime müdahale edeceksin, savcıya müdahale edeceksin. Yok öyle yağma. Böyle gelmiş böyle gitmez."

    Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Rize ziyaretinde demokrasi dışı olay yaşandığını, geleneklere, demokrasiye ve nezakete göre hareket edilmediğini söyledi. Oylarının artmakta olduğunu kaydeden Sarıgül, "Sayın Başbakan'ın aklı İstanbul'da, fikri Sarıgül'de" dedi.

    Yolunun hizmet, hak, hukuk, adalet olduğunu söyleyen Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Durduramazsın beni, susturamazsın beni, döndüremezsin beni" ifadesini kullandı.

    İstanbul'da kin, nefret ve sevgisizlik dönemini bitireceklerini kaydeden Sarıgül, "İstanbul'da barış ve özgürlük dönemi başlayacak. İstanbul'da 'benim doğrularım'ın dönemi bitecek, kentin doğrularının dönemi başlayacak.

    İstanbul, uzaktan kumandayla yönetilmeyecek. İstanbul, artık İstanbullular tarafından yönetilecek" diye konuştu. İstanbul için çılgın projeleri olmadığını tekrarlayan Sarıgül, ayağı yere basan, bilimin, hukukun, doğanın, çevrenin, sivil toplum kuruluşlarınınonayladığı akılcı projelerinin olduğunu kaydetti.

    Sarıgül, kendisine oy versin ya da vermesin tüm vatandaşları kucaklayacaklarını, onların yüzünü güldüreceklerini ifade etti.

    Başlarını yıllardan beri dik tuttuğunu kaydeden Sarıgül, "Milletvekili oldum, sonra vatandaş oldum, başımı dik tuttum. Fakat bugün koltuğunu korumaya çalışanlar yarın vatandaş oldukları zaman, bakayım başlarını dik tutacaklar mı tutamayacaklar mı? Onları o zaman göreceğiz" diye konuştu.

     "Mor gül belli olacak"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddiasını yineleyen Sarıgül, "Kırmızı gül belli, sarı gül belli ama 30 Mart akşamı kimin mor gül olacağını Türkiye görecek, hiç merak etmeyin" diye konuştu.

    Koltuk sevdalısı olmadıklarını anlatan Sarıgül, düşüncelerin, inançlara saygılı laikliğin önemli olduğunu ifade etti.

    Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi ve Gezi Parkı'nın kapalı tutulduğunu belirten Sarıgül, "Bugün 7 tane can, 7 tane evlat, demokrasi şehidi olarak aramızdan ayrıldıysa bunun sorumlusu da oraya dozerleri gönderen Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

    Kültür mozaiklerine seslendiğini söyleyen Sarıgül, "Bir ülkenin kültürü ne kadar gelişmişse, bir ülkede kültür varlıkları ne kadar özgürse, bir ülkede herkes kendi dilini, kendi geleneklerini, kendi inanlarını ne kadar özgürce yaşıyorsa, o ülke o kadar zengin demektir" diye konuştu.

    Türkiye'nin bir mozaik olduğunu dile getiren Sarıgül, bu mozaiği ve bütünlüğü hep birlikte özgürce koruyacaklarını söyledi.

    "Allah evladın da hayırlısını versin, evladın da güzelini versin, evladın da kanaatkarını versin. Bir lokma ekmek, onun da helalini versin" diyen Sarıgül, adam olmadıktan sonra paranın da makamın da bir şeye yaramadığını
    kaydetti.

    Notlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Sarıgül'ün bulunduğu vapur Adalar'a yaklaştığı sırada Türk bayrağı, CHP flaması ve Sarıgül posteriyle donatılan balıkçı tekneleri tarafından karşılandı.

    Kendisine sevgi gösterisinde bulunan ve meşalelerle karşılayan vatandaşları selamlayan Sarıgül, Büyükada'daki iskeleden Saat Meydanı'na kadar yürüdü. Yol boyunca esnafı ziyaret eden Sarıgül'e Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Atilla Aytaç ve partililer eşlik etti.

    Türk bayrağı, CHP flaması, Mustafa Kemal Atatürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sarıgül posterleriyle donatılan meydanda halka seslenen Sarıgül'ün konuşmaları sık sık "Çare Sarıgül", "Halkçı Sarıgül" sloganlarıyla kesildi.

    Sarıgül için bestelenen şarkıların da seslendirildiği miting, konuşmanın ardından sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow