hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 eski bakanla ilgili yayın yasağı koyan hakim konuştu

    4 eski bakanla ilgili yayın yasağı koyan hakim konuştu
    expand

    4 bakanla ilgili yayın yasağı kararı veren Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Yavuz Kökten, konuştu, "Kararımın arkasındayım" dedi ve kararının detaylarını açıkladı. Hakim Kökten, "Ben ifadelerin birebir yazılması yönünde yasak koydum. Oysa yorum, eleştiri yapılabilir; herkes kararı okumadan konuşuyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet gazetesine konuşan Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Yavuz Kökten, özetle şunları söyledi: “Kararım ortada ve açık, neyi yasakladığım neyi yasaklamadığım ortada. Bir kere yorum yasağı yok, eleştiri yasağı koymadım. Komisyonda alınan ifade metinleri birebir yazılıyor şikâyeti yapıldı. Bunun yazılmamasıyla ilgili karar zaten TBMM İçtüzüğü’nde yer almaktadır. Yani birebir ifadelerin yazılmasına yasak var. Yorum ve eleştiri yapılabilir. Onlara bir yasağımız yok.

    Dört eski bakanla ilgili soruşturmaya yayın yasağı

    Yayın yasağı talebi AK Parti'li komisyon başkanından

    Verdiğim karardan eminim, sonuna kadar arkasında dururum. Karar zaten açık ama insanlar kararı okumuyorlar. Vay şöyle olmuş, vay böyle olmuş yorumu yapıyorlar. Önemli olan içerik. Ben yanlış bir şey yapmadım. Başvuruyu değerlendirip, inceledim. Yaygara koparıldığı şeklinde değil.”

    Kılıçdaroğlu'ndan yayın yasağına tepki

    TBMM Başkanı Çiçek'ten yayın yasağı yanıtı

    Adalet Bakanından yayın yasağı açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow