hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 No'lu hard disk davaların birleştirilmesi için kullanıldı mı?

    5 Nolu hard disk davaların birleştirilmesi için kullanıldı mı
    expand

    TÜBİTAK'ın bilirkişi raporu ile üzerinde oynandığı tespit edilen ve Ergenekon ile Balyoz davalarının temelini oluşturan 5 No'lu hard disk'in davaların birleştirilmesi için kullanıldığı ortaya çıktı. Açıklama emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hasan Iğsız ve Tuğamiral Alaettin Sevim'in avukatlarından geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balyoz soruşturmasında esas delil olarak kullanılan 5 No'lu hard disk ile ilgili tartışma bitmiyor.

    Gölcük Donanma Komutanlığı'nda, 6 Aralık 2010 tarihinde bulunan hard disk'in üzerinde oynama yapıldığı, TÜBİTAK'ın bilirkişi raporlarıyla gündeme gelmişti.

    Emekli Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, ikinci Başkan Hasan Iğsız ve Tümamiral Alaaddin Sevim'in avukatları İlkay Sezer ve Murat Ergün, hard disk'in Ergenekon ve Balyoz davalarının birleştirilmesi için kullanıldığını mahkeme kararıyla ortaya koydu.

    Mahkeme kararında "Proje ve Kitleşim" başlıklı belgelerin, Balyoz soruşturması ile Ergenekon'un birleştirilmesi için zemin teşkil ettiğini iddia eden avukatlar, "Eğer hard disk'te oynama varsa bütün davalar düşer" tezini dile getirdi.

    Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

    "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve karargahının tutuklanmasına kadar vardırılan "internet andıcı" ve "irtica ile mücadele eylem planı" davalarının delili olarak kabul edilen, Ergenekon isimli dava ile birleştirme gerekçesi olarak da gösterilen "proje" ve "kitleşim" isimli dijital verilerin içinde bulunduğu 5 nolu HD ile ilgili TÜBİTAK bilirkişilerince hazırlanan 20 Ocak 2014 tarihli raporla Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk, Malatya Zirve ile birlikte Ergenekon adı verilen davaların kurgu olduğu bir kez daha görülmüştür."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow