hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6 aylık bebeğiyle cezaevine girecek

    6 aylık bebeğiyle cezaevine girecek
    expand

    Katıldığı bir gösteri nedeniyle yargılandığı davada "örgüt üyeliği" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Arzu Ceylan Oral, 2 hafta sonra 6 aylık bebeği Simay ile birlikte cezaevine girecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oral'ın hapishaneye girmemesi için, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

    Anne Arzu Ceylan Oral ile anneanne Süheyla Sabu ve babaanne Mükerrem Oral'ın da katıldığı eyleme, benzer bir suçtan dolayı ceza alan ve ikizleriyle birlikte cezaevine girecek olan Mülkiye Kılıç da destek verdi.

    Arzu Ceylan Oral, yeniden yargılama için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğunu belirterek, Yüksek Mahkeme'den karar çıkmadığı takdirde 18 Ağustos'ta bebeği Simay ile birlikte cezaevine gireceğini söyledi.

    Oral, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, bireysel başvuru karara bağlanıncaya kadar cezasının infazının ertelenmesini istedi.

    Anneanne Süheyla Sabu da, "Torunumun cezaevinde büyümesini istemiyorum. Annesiyle, babasıyla birlikte yaşamasını istiyorum" dedi.   

    Eylem sırasında, grup sık sık "Simay bebeğe özgürlük", "Arzu Ceylan'a özgürlük" ve "Simay bebek özgür büyüsün" sloganları attı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow