hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    9 yaşındaki çocuk selde hayatını kaybetti!

    9 yaşındaki çocuk selde hayatını kaybetti
    expand

    3 kenti sel vurdu. Çankırı'da sele kapılan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Sel yüzünden Zonguldak-Ankara yolu trafiğe kapandı. Zonguldak'ta taşkınlar sebebiyle bir belde ve 4 köy su altında kaldı, 16 köye de ulaşım sağlanamıyor. Adana'da da mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı. Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Doğantepe Köyü'nde de Karaçay deresi taştı. Dere kenarındaki tavuk çiftliğinde bulunan bir işçi kayboldu, 3 işçi ise kurtuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sel suyu hızla aktı. Caddeler, evler, araçlar su altında bıraktı. Mahsur kalıp kurtarılanlar da oldu ama azgın su bir çocuğu da aldı.

    Şiddetli yağışla selin meydana geldiği yerlerden biri Çankırı'nın Atkaracalar ilçesiydi.

    Şanlıurfa'dan ilçeye gelip çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu sele yakalandı. Baba bir ağaca tutunarak kendini ve kızını selden koruyabildi. Ama 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç suya kapıldı.

    2 kilometrelik alanda yaptılan çalışmalar sonucu çocuğun cesedine ulaşıldı.

    Selin vurduğu diğer bir il de Zonguldak. Gece başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış Ereğli'ye bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler köylerinde taşkınlara ve su baskınlarına yol açtı. Mahsur kalanlar için bölgede kurtarma çalışması başlatıldı.

    Zonguldak-Ankara yolu da sel yüzünden trafiğe kapandı. Öğberler mevkiinde de heyelan yüzünden 16 köye ulaşım durdu ve Alaplı çayının taşması sonucu mahsur kalanlar olduğu, kurtarma helikopterinin sis ve yağış sebebiyle bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

    Sağanak yağış Adana'yı da vurdu. Yüzlerce ev ve işyerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Mahsur kalanlar oldu.

    Bir anne ile 5 çocuğu Cankur ekipleri tarafından bot ile kurtarıldı.

    Belediye ekiplerinin Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde su basan yerlerde tahliye çalışmasına başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir kötü haber de Sakarya'dan...

    Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Doğantepe Köyü'nde de Karaçay deresi taştı. Dere kenarındaki tavuk çiftliğinde bulunan bir işçi kayboldu, 3 işçi ise kurtuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow