hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Cömert davası üçe bölündü: Balıkesir, Hatay, Mersin

    Abdullah Cömert davası üçe bölündü: Balıkesir, Hatay, Mersin
    expand

    Abdullah Cömert’le ilgili Balıkesir’de görülecek davaya, Cömert’i vuran polis Ahmet Kuş katılmayacak. Kuş’un ifadesi, görev yeri Mersin’den alınacak. Görgü tanıklarının ifadesi de olay yeri olan Hatay’da, merkez ve ilçelerinde ayrı ayrı alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay’da Abdullah Cömert’in öldürülmesiyle ilgili Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürecek olan davanın duruşması 4 Kasım’da saat 14:30’da görülecek. Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Cömert’i başından gaz fişeğiyle vurarak hayatını kaybetmesine sebep olmakla yargılanan polis Ahmet Kuş duruşmaya katılmayacak.

    Cömert’in avukatı Hatice Can yaptığı açıklamada, “Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis Kuş’u mahkemeye çağırmadı. Sanığın, yeni görev yeri olan Mersin’deki Ağır Ceza Mahkemesi’nden Sesli Görüntülü Kayıt ve Video Konferans Sistemi (SEGBİS) ile sorgulanması için talimat yazdı. Oysa sanık polisin sorgusunun mahkemenin olduğu, Balıkesir’de yapılması gerekir” dedi.

    Hatay merkez, Antakya, Yayladağ

    Davanın müdahilleri olan Cömert ailesi için de Hatay Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazıldı. Olayın görgü tanıkları da Cömert ailesi gibi duruşmaya SEGBİS ile Hatay’dan katılacak.

    Olay günü Antakya’daki diğer akrep araçlarında görev yapan ve sanığın “gazcı” olarak görevli bulunduğu araçta görevli polis memurlarının beyanlarının alınması için görev yerlerine ayrı talimatlar yazıldı. Bazı diğer tanıklar için de Yayladağ ilçesine talimat yazıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amirleri soruşturulmadı bile

    Avukat Can, emri veren polis amirlerinin soruşturmaya bile dahil edilmediğini ancak onların da sorumlu olarak yargı önüne çıkması gerektiğini belirtti:

    “Sanık Ahmet Kuş’un görevli olduğu akrepteki diğer görevliler ile emir veren yetkili amirlere ilişkin verilen takipsizlik kararına yaptığımız itiraz hakkında aylar geçtiği halde karar verilmedi, itirazlarımız sonuçlanmadı.”

    Ne olmuştu?

    3 Haziran 2013’te gaz bombasıyla vurularak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Cömert’in ölümüyle ilgili soruşturma 14 Nisan 2014’te tamamlandı. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, polis Ahmet Kuş, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1. Ve 21/1. maddeleri uyarınca “olası kastla insan öldürmekten” yargılanıyor.

    Davanın ilk duruşması 4 Temmuz’da Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ancak Kuş’un avukatı ilk duruşma öncesi yaptığı başvuruyla, davanın başka ile nakledilmesi talebinde bulundu.

    Cömert’in avukatı Hatice Can, bu kararla adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini açıkladı. Ancak avukat Can’ın itirazı dikkate alınmadı ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararıyla dava Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu anda mahkeme Balıkesir’de, tanıklar ve aile Hatay’dan, sanık polis Ahmet Kuş da Mersin’den davaya katılacak.

    Avukat Hatice Can “sanık yine duruşma salonuna getirtilmeyerek kaçırılmaya çalışılıyor” diye konuştu. Avukat Can, sanık polise 25 yıla varan ceza istendiğini hatırlatarak da tutuklanması gerektiğini altını çizdi.

    Genç gazeteci adayı Kobani'de öldürüldü

    Demirtaş, Öcalan'ın talebini açıkladı

    Erdoğan: "ABD, Türkiye'ye rağmen yardım yaptı"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow