hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da büyük skandal: 118 öğrenci civadan zehirlendi

    Adanada büyük skandal: 118 öğrenci civadan zehirlendi
    expand

    Adana’da büyük bir sağlık skandalı yaşanıyor. Tufanbeyli ilçesi Çatalçam İlköğretim Okulu’nda 118 öğrenci, okulda bulunan cıvadan 25 gün önce zehirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuklardan birinin baş ağrısı, yüksek ateş, kusma, ishal ve şuur bulanıklığı şikayetiyle Tufanbeyli Devlet Hastanesi’ne başvurmasıyla ortaya çıkan skandal üzerine Sağlık Bakanlığı ekipleri 3 gün sonra köye giderek o gün okula giden çocuklardan kan ve idrar tahlili aldı. Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’na gönderilen tahlil sonuçlarına göre 25 Üğrenci Adana TOKİ Numune Hastanesi, 15 öğrenci ise Kayseri Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Aradan geçen 25 güne rağmen tahlil sonuçları çıkmayan çocuklar ise vücutlarındaki zehirle tahlil sonuçlarını bekliyor.

    Velilerden Mustafa Kırğıl çocukların okulda buldukları cıva ile oynadıktan sonra ortaya bıraktığını, bunun üzerine hademenin cıvayı sobaya attığını söyledi. Daha sonra buharlaşma yoluyla çocukların cıvayı soluduğunu ifade eden Kırğıl, zehirlenmenin ise 3 gün sonra bir çocuğun rahatsızlanması üzerine ortaya çıktığını ifade etti.

    Başağrısı, yüksek ateş, kusma ve ishal şikâyetiyle Tufanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun buradan Adana TOKİ Numune Hastanesi’ne sevk edildiğini açıklayan Kırğıl, “Cıvadan dolayı zehirlenme olduğu ortaya çıkınca okuldaki tüm çocuklarda kan tahlili ve tarama yapılıyor. 118 öğrenciden kan tahlili alınıyor, sonucu çıkan tüm talebeler Adana Numune Hastanesi ve Kayseri Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyor. 3’er 5’er aileler kendi imkânlarıyla çocuklarını getiriyorlar." dedi.

    Çukurova Üniversitesi karıştı!

    Diyanet bu tişörtlere savaş açtı

    Yaşanan durumu büyük bir sağlık skandalı olarak değerlendiren Kırğıl, “İleride bu çocuklarda nasıl bir etki bırakacak bilmiyoruz. Burada 25’in üzerinde çocuk var, hala da gelenler var. Biraz önce 3 tanesi geldi 7’sinin de yolda olduğu söyleniyor. Yaklaşık 20 gün geçmiş, kan tahlili açıklanmamış çocuklarımız hala köyde, 20 çocuktan da okula gelmediklerinden kan tahlili alınmamış, bunlara da bir an önce ulaşılması gerekiyor. 20 günden bu yana bu zehir çocukların üzerinde. İnşallah netice iyi olur,çocuklarda kalıcı bir etki olmaz. Çocuklar şuan resmen köyde zehir taşıyorlar, bulaşıcı mı değil mi onu da bilmiyoruz. Yetkililerin bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Disiplin kuruluna sevk edilen öğrenci 3. kattan atladı iddiası

    Oğlu Melih'in 12 Aralık’ta fenalaştığını belirterek, Selamet Önel ise “Biz 14’ünde kendi imkanlarımızla Tufanbeyli Devlet Hastanesi’ne götşrdşk, oradan buraya sevk ettiler. Çocuğum bir haftadır yatıyor. Benim çocukta, kusma, baş ağrısı, yüksek ateş, şuursuzluk, ishal belirtileri oldu. Deri dökülmesi olan çocuk vardı, onun çıkışı dün yapıldı. Hala gelenler var. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen sonçılara göre buraya geliyorlar, iyi olan gelmiyor, sonucu iyi olmayan devamlı geliyor." dedi.

    16 yaşındaki liseli, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

    İki çocuğunun okula gittiğini anlatan Hamza Ünlü de, “Birisi hastanede yatıyor diğeri köyde, evdekinden de endişeliyim. Ankara’dan tahlil sonuçları gelmedi, onun için onu getiremedik. Bize getirin dedikten 5 gün sonra ancak getirdim. İmkanım elvermedi." ifadelerini kullandı.

    2 yıl önce cıvanın okullardan toplanılmasının istendiğini vurgulayan Ünlü, “Müdür toplandı diye imza vermiş, ama bizimki toplanmamış." şeklinde konuştu.

    Cüneyt Özdemir'den silahlı saldırılara çarpıcı yorum

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow