hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adımlar yazarının cenazesine ilginç katılım

    Adımlar yazarının cenazesine ilginç katılım
    expand

    İBDA-C çizgideki Adımlar Dergisi'ndeki patlamada yaşamını yitiren Ünsal Zor'un cenazesine Kemalist çizgideki Türksolu Dergisi Başyazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu da katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adımlar Dergisi'ndeki patlamada yaşamını yitiren Ünsal Zor'un için Okmeydanı Talatpaşa Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Ulusal Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda  Kemalist tavrıyla tanınan Türksolu Dergisi Başyazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu da katıldı.


    Adımlar Dergisinin İslami camiada nadir rastlanan bir yayın organı olduğunu söyleyen Çulhaoğlu, "Bombalı saldırıya uğradı. Bence bütün gazetecilerin gelmesi gerekirdi. Fikrine bakmadan karşı olanların bile burada olması gerekirdi" dedi. Cenazeye katıldığı için olumsuz bir tepki almadığını söyleyen Çulhaoğlu,"Bu tür gruplaşmaları bir kenara bırakmak lazım. İnsanların acılarına ortak olmak lazım. Basın özgürlüğünü savunacaksak, bu cinayetin biran önce aydınlatılması lazım. Adımlar dergisi. Kürtçülüğe, PKK'ya, Barzani çizgisine, Büyük Ortadoğu Projesine kökten karşı çıkan bir yayın organıydı. Bunun arkasındaki güçlerin aydınlatılması lazım "diye konuştu.  
     
    Aczmendiler de katıldı

    Cenaze töreninde Ünsal Zor'un tabutuna 3 hilalli mavi bayrak örtüldü. Patlamadan yara almadan kurtulan 2 dergi çalışanı da cenaze törenine katıldı. Bombanın Ünsal Zor'un kapıyı açtığı sırada patladığı bilgisini tekrarlayan çalışanlar ayrıntılı sorulara cevap vermedi. Adımlar Dergisi tarafından yapılan açıklamada, defin töreninin ardından dergi önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Cenazeye bir grup Aczmendi de katıldı.
     
    "İntikamına memur et"

    Ünsal Zor'un cenazesi helallik alınması ve cenaze namazı kılınmasının ardından sloganlarla camiden çıkarıldı. "Ünsal ölmedi kavgamızda yaşıyor" şeklinde slogan atan grup zaman zaman da  tekbir getirdi. Aynı grup cenaze ayrılırken  " İntikamına memur et " diyerek bağırdı. Ünsal Zor'un cenazesi Yeniköy Mezarlığanda toprağa verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow