hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağrı saldırısında 4 kişi gözaltında

    Ağrı saldırısında 4 kişi gözaltında
    expand

    PKK'nın patlayıcı yüklü traktörle düzenlediği, 2 askerin şehit düştüğü, Ağrı- Doğubayazıt'taki karakol saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. 4 kişi, saldırıya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İntihar saldırısını planlayan terörist bir grubun, önceden karabulak köyüne sızdığı, patlamayla birlikte karakolu uzun namlulu silahlarla taradığı belirlendi.

    Saldırının ardından soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri jandarma karakolunun arka tarafındaki evlerden birinde oturan 4 kişiyi, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına aldı..

    İntihar eylemcisinin kimliğinin belirlenmesiyle ilgili incelemeler de sürüyor. İstanbul ve Ankara'daki adli tıp kurumuna gönderilen örneklere dna testi yapılacak.

    Saldırıda yaralanan 31 askerden durumu ağır olanlar askeri helikopterlerle Erzurum'a nakledildi. Karakolun onarımına da geniş güvenlik önlemleri altında başlandı.

    Saldırının ardından 15 gün süreyle ''geçici askeri güvenlik bölgesi'' ilan edilen Ağrı dağı ve Tendürek dağı çevresinde de askeri hareketlilik var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow