hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Davutoğlu ilk mitingini Konya'da yaptı

    Ahmet Davutoğlu ilk mitingini Konyada yaptı
    expand

    Meclis'te 62. Hükümete güvenoyu aldıktan sonra Konya'ya geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık makamına geçtikten sonra ilk mitingini memleketinde yaptı. "Teşekküre geldim Konya" diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, Konya halkından da büyük ilgi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya mitingine teşekkür ile başlayan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

    "Herkese teşekkür ediyorum"

    "10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra, bütün komplolara rağmen bir ay içinde neleri başardık. Birçok beklentiyi tamamıyla karşılıksız bırakarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoğun bir istişare sürecinden geçtik. Bu istişareler esnasında bendenizin omuzlarına bu tarihi sorumluluğu yüklemek için desteğini ifade eden herkese bütün Konyalılar adına teşekkür ediyorum.'' dedi.

    Konyalılara, ''Ey konya, ayağa kalk dediğimizde ayağa kalkmaya hazır mısın?'' diye sordu.

    Ahmet Davutoğlu'ndan Çankaya açıklaması

    "Forsu siz teslim ettiniz"

    Bu ağır emaneti aldım. Hemen ertesi gün iki büyük değişiklik birden yapıldı. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından seçilmiş 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti. Aynı günün ertesi, Cumhurbaşkanımız ben denize görevimi tevdi ettiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bizde ihtilaf beklemesinler"

    Eminim son 13 yılda her yürüyüşte olduğu gibi 2015 seçimlerindeki yürüyüş de büyük bir zaferle sonuçlanacak. Bu yürüyüş esnasında Ak Parti'deki görev değişimlerinde ihtilaf bekleyenler hiç beklemesinler.

    Davutoğlu ile "paralel yapıyı" görüştüler

    "İlk görevimiz Anayasa"

    2015 seçimlerinden sonra ilk görevimiz, 1982 Anayasası'nı kaldırıp yeni anayasayı getireceğiz. Onunla birlikte çözüm sürecini inşallah başarıya ulaştıracağız. Şehit haberleri gelmeyecek. Hakkari'den Edirne'ye kadar her bir kadeşimiz diğer kardeşiyle etnik kökenin nedir diye sormadan kucaklaşacak.

    "Paralel yapılara izin vermeyeceğiz"

    Bu süreçte paralel yapılara da izin vermeyeceğiz. Milletimizi koruduğumuz gibi devletimizi de koruyarak gelecek nesillere tevdi edeceğiz. 2015 sonrasında öylesine bir kalkınma, adalet başlatacağız ki, işte o bayram o bayram olacak. İşte yeni Türkiye'nin bayramı o bayram olacak.

    Ahmet Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na seslendi

    Venedik Film Festivali'nde Yozgat rüzgarı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow