hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Bartın İl Teşkilatı istifa etti

    AK Parti Bartın İl Teşkilatı istifa etti
    expand

    AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, yarın il yöneticileriyle birlikte istifalarını teşkilat başkanlığına sunacaklarını bildirdi. Öte yandan AK Parti Kırıkkale il yönetimi de istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle 30 Mart yerel seçimlerinde parti yönetiminden birçok ismin il genel ve belediye meclisi üyeliği aday adaylığı için istifa ettiğini ve yönetimin de bir nevi zafiyete uğradığını söyledi.

    İl teşkilatını daha güçlü kılma adına 30 Mayıs Cuma günü Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu başkanlığında bir görüşme yaptıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Söz konusu görüşmemizde özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde Bartın il teşkilatımızın daha güçlü bir yapıya kavuşması adına neler yapabiliriz bunları değerlendirdik. İl koordinatörlerimiz ve sayın milletvekilimiz Yılmaz Tunç beyin de yer aldığı görüşmede yönetimin yeniden oluşturulması ve yönetimin daha güçlü kılınması gerektiği konusunda hemfikir olundu. Dün akşam da il yönetim kurulu toplantımızı yaptık ve tüm yönetim kurulu üyelerimizin istifasını aldım. Yarın saat 16.00'da bu istifalarla birlikte, yönetim düştüğü için kendi istifamı da Genel Merkez Teşkilat Başkanlığına sunacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arslan, bunda teşkilatın tamamen güçlü bir yapıya kavuşmasının amaçlandığını dile getirerek, "Yarınki Ankara ziyaretimizde yapacağımız istişarelerden sonra yaşanacak gelişmeleri, basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

    AK Parti Kırıkkale il yönetimi istifa etti

    Öte yandan AK Parti Kırıkkale il başkanlığı yönetim kurulunun istifa ettiği bildirildi.

    İl Başkanı Mehmet Demir, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 41 aydır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Kendilerine bu görevi veren, tebliğ eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini, görevde kaldığı sürece kendisine ve partiye layık olmaya çalıştığını belirten Demir, şunları söyledi: "30 Mart'ta yapılan seçimlerde güzel ve sistemli bir çalışmayla Kırıkkale tarihinde en yüksek oyunu alarak, en yüksek sayıda il genel meclisi üyesi, belediye meclisi üyesi çıkararak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Biz 'burada 11- 0 yapacağız' diyordum. Eğer buradaki aday belirleme sürecinde Kırıkkale tamamında biz inisiyatif kullanabilseydik 11- 0 yapabilirdik. Maalesef kullanamadık. Çünkü biz nerede inisiyatif kullandıysak, oraların tamamını aldık. Ama inisiyatif kullanıp arkadan dolananları da gidip genel merkeze hesap vermeye davet ediyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 Mart'ta yapılan seçimler öncesinde adayların belirlenmesinde sıkıntılar yaşadıklarını öne süren Demir, "Hiç emmim, dayım, akrabam olsun diye uğraşmadım. Hiçbirini de bu listelerde göremezsiniz" dedi.

    Demir, şöyle devam etti: "Başbakanımızın bir sözü var. 'Bizi hiç kimse parmak işaretiyle hizaya getiremez'. Yaptığımız bütün işlerde genel merkezin bize gönderdiği yazılı talimatlar doğrultusunda adım attık. Bunun dışında hiçbir işimiz ve işlemimiz olmamıştır. Aday belirlemede bazı yerlerde de inisiyatif kullanmasaydık inanır mısınız, Kırıkkale'de hezimet olurdu. Biz Başbakanımızın, genel merkezin, partimizin emrinde her zaman olmaya devam edeceğiz. Ama birilerinin emrinde olmayacağız. Biz AK Parti'yi Kırıkkale'de bir adım değil, aldığımız yerden 10 adım ileriye taşıdık. Başbakan Yardımcımızın son dönemdeki girişimlerinden dolayı biz yönetim olarak istifa etmek durumunda kaldık."

    Demir, istifanın genel bir değerlendirme olduğunu, özel bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow