hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ak Parti, kurucusunu disipline verdi

    Ak Parti, kurucusunu disipline verdi
    expand

    AK Parti, İzmir'de seçim kazandığı Menderes'te, kurucu İlçe Başkanı olan Mustafa Bahar ile İl Genel Meclisi eski üyesi Ercan Erol'u "disiplinsiz davranışları" nedeniyle ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti, İzmir'de disiplin sürecini başlattı. Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru'nun ardından seçim kazandığı Menderes'in kurucu İlçe Başkanı olan Mustafa Bahar ile İl Genel Meclisi eski üyesi, Kanal 35 Televizyonu'nun Genel Müdürü Ercan Erol'la yollarını ayırmak istedi.
    Partiyi Menderes'te kuran, 2004 yılında istifa edip 2008 yılı kongresinde yeniden ilçe başkanı seçilen Bahar, yerel seçim öncesi Menderes Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Ancak Bahar aday gösterilmedi. Aday gösterilen Bülent Soylu seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna otururken, Bahar, ihraç istemiyle disipline gönderildi. Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Bahar ile Erol'un disiplinsiz davranışları nedeniyle ihracının istendiğini söyledi.

    Menderes eski İlçe Başkanı Mustafa Bahar, partiden atılsa bile gönül bağının kopmayacağını belirterek, seçim kazanılan bir yerde partililerin disipline verilmesinin öc alma ve bazı hesapları hayata geçirme kaygısından kaynaklandığını söyleyerek şöyle konuştu:

    "Beni ihraç etsinler, önemli değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nerede ben oradayım. Kağıt üzerinden üyeliğimi silseler de gönül bağımı koparamazlar. Bu partiyi kurdum, yıllarca başkanlık yaptım, bir kişiyi disipline vermedim. Bana hakaret edenlere bile sahip çıktım ve bugün onlarla seçim kazandık. Benim için "CHP'ye çalıştı' diyorlar. Ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Hiçbir CHP'li ile görüşmedim, yardım etmedim. İnsanları disipline göndermekle, ayrıştırmakla, ötekileştirmekle elinize ne geçecek? Seçim kazanılan bir yerde insanları disipline gönderiyorsanız buradan öc alma ve ileriye dönük hesaplarını kurma anlamı çıkıyor. İlginç ve komik bir yaklaşım. Hiçbir zaman İl Disiplin Kurulu'na gidip savunma yapma acizliğine düşmeyeceğim. 20 yıllık diş hekimiyim, benim kim olduğumu ne yaptığımı herkes bilir."
    Menderes İlçe Yönetim Kurulu'nun aldığı bu karar İl Yönetim Kurulu tarafından onaylanırsa iki partili İl Disiplin Kurulu'nda sevk edilecek. AK Parti İzmir milletvekileri Ali Aşlık ve Mehmet Tekelioğlu'nun disiplin sürecinin işlememesi için devreye girdiği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow