hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den bir istifa daha...

    AK Partiden bir istifa daha...
    expand

    İhraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti İstanbul milletvekili Muhammed Çetin,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çetin,TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, parti içinde yaşadıklarını anlattı. Çetin, "Bugün gelinen noktada AK Parti maalesef kararmıştır. Yolsuzlukların örtüldüğü, hırsızların korunup, kollandığı, hukuksuzluğun hukuk haline geldiği bir sürecin, mimarı olmuştur. Çalanlardan, yiyenlerden, hortumculardan bıkıp,bir ümitle AK Parti'ye teveccüh eden temiz yürekli milletimiz maalesef bir kere daha hayal kırıklığına uğramıştır. Güvendiği dağlara kar yağmış,ümitle yöneldiği kapılar insafsızca yüzüne kapanmıştır.

    Partinin kuruluşunda hakikaten bir hizmet aşkıyla yer alan binlerce insan, küstürülmüş,teşkilatlarda samimane çalışan insanlar,yok sayılmış onun yerine yeni türeyen ne idüğü belirsiz bir kısım isimler parti adına medyada ve sosyal mecralarda boy göstermeye başlamıştır" dedi.

    Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha düne kadar parti kapansın diye yazılar yazan, dine diyanete en sert tavırları alan,partinin felsefe ve idealleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan menfaatçi yalakalar,alnı secdeli,nur yüzlü,temiz Anadolu insanının yerini almıştır.AK Parti,asli hüviyetinden ve kimliğinden süratle uzaklaşmış ve istifa eden bir bakanımızın ifadesiyle,oligarşik dar bir yapının hegemonyasına girmiştir. Bu sebeple,varlık sebebini yitirmiş bu partide daha fazla kalmak,günahlarına ortak olmak anlamına geleceğinden,bugünden itibaren AK Parti'den istifa ediyor ve siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi milletimize saygıyla ar ediyorum."

    Bir gazetecinin,'İstifa etmek için bu güne kadar neden beklediniz?' sorusuna Çetin, "Daha önce konuşmamız, çıkmamamız istendiği  için ve belirtilen şahıslardan başkası konuşmasın dendiği için itaat etmiştik. Fakat artık olan olaylar karşısında, hukuksuzluk, adaletsilik,yolsuzluk rüşvet, anayasanın tamamen rafa kaldırılması üzerine sessiz kalmak mümkün değil. Bir çok arkadaşımında aynı yolu tercih edeceğini yakında göreceksiniz" diye cevapladı.

    Gazetecilerin 'Fethullah Gülen'in talimatıyla istifalar istendiği yönünde iddialar var?' sorusuna ise Çetin, "Fethullah Gülen ile görüşmem olmuştur, istifa etmem ya da siyasi şeylerle ilgili konuşmam olmadı. Konuşmam da. Gülen'i tanımıyorsunuz da. Hocaefendi kimsenin şahsi tercihlerinin önüme geçmez. Onunla istişare ederseniz şahsi düşüncesini söyler. Benim bugüne kadar kalmama vesile olan Hocaefendidir. Hocaefendi kimseye karışmaz, emir vermez. Verdiğini yazanlar da yalan yazıyor" diye cevapladı.

    Çetin’le birlikte 17 Aralık operasyonlarının ardından AK Parti’den ayrılan milletvekili sayısı 8'e çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow