hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili eski başkana silahlı saldırı

    AK Partili eski başkana silahlı saldırı
    expand

    Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar beldesinde AK Parti’nin eski başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın Büyükşehir statüsü kazanmadan önce, Kuşadası'nın Beldesi olan Davutlar'ın eski Belediye başkanı Zeynel Çengel evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. 

    Olay, saat 20.00 sıralarında Davutlar Beldesinde meydana geldi. Evine giden eski belediye başkanı Zeynel Çengel, aracını park ettikten sonra iddiaya göre yürümeye başladı. Yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada evin arkasında bekleyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler Çengel'e 6 el ateş etti. Geri dönüp aracının arkasına saklanmaya çalışan Çengel, kalbinden ve kalçasından aldığı 2 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. 

    Davutlar'ın en büyük mandalina ve şeftali üreticisi olan Zeynel Çengel, evli ve iki çocuğu bulunduğu öğrenildi. Olayın duyulmasından sonra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ve Çengel'in termodinamik çalışmalarıyla dünyaca tanınan ağabeyi Prof. Dr. Yunus Çengel de olay yerine geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymakam Aksoy, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, bir şüphelinin de gözaltına alındığını söyledi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemeden sonra Çengel'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. 

    AK Partili gençlerden Prof. Dr. Herken'e bornozlu protesto

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow