hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili kadın milletvekilleri divan önünde el ele tutuştular

    AK Partili kadın milletvekilleri divan önünde el ele tutuştular
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda bugünkü birleşimin açılmasından yaklaşık 3 saat sonra gündem dışı konuşmalara geçildi. AK Partili kadın milletvekilleri, muhalefetin, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya tepki göstermesi üzerine divan önünde el ele tutuştular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milletvekillerinin sataşma ve beyan düzeltme gerekçesiyle yaptıkları konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı gündem dışı konuşmalara geçmek isteyince MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural itiraz etti.

    CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün önceki birleşimde yaptığı konuşmada kendi gruplarına ve HDP'ye sataştığını, sataşmadan dolayı söz istediklerini belirtti.

    Bahçekapılı ise sataşmanın bir önceki birleşimde kaldığını belirterek, söz vermedi.

    Bunun üzerine Vural, HDP'ye söz verildiğini, ancak kendilerine verilmediğini belirterek, "HDP ile işbirliği yapıyorsun. MHP'nin sözünü kesiyorsun" ifadesini kullandı.

    Bahçekapılı ise "Benimle konuşurken terbiyenizi takının. Oturun yerinize. Ben İçtüzüğe uygun davranıyorum. Geçen oturumdaki sataşmalardan dolayı söz vermeyeceğim. Basın mensupları da bu konuda yazı yazarlarsa İçtüzüğün 69. maddeyi okusunlar" dedi.

    Bahçekapılı daha sonra dünkü birleşimdeki beyanını düzeltmek isteyen MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'a söz verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de bir önceki birleşime ilişkin sataşma nedeniyle söz hakkı istedi. Bahçekapılı'nın söz hakkı vermemesi üzerine Zozani, direnme hakkını kullanarak söz verilip verilmemesinin Genel Kurul'a sorulmasını istedi. Yapılan oylamada Zozani'ye söz verilmemesine karar verildi.

    Ardından bazı milletvekilleri sataşma ve beyan düzeltme nedeniyle söz almayı sürdürdü.

    Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bahçekapılı'nın HDP'ye söz verdiği, ancak kendilerine vermediği gerekçesiyle Bahçekapılı'ya tepki gösterdi.

    Bahçekapılı, Vural'ı sataşmadan dolayı konuşmasını yapması için kürsüye davet ettiği, ancak gelmediği gerekçesiyle gündem dışı konuşmalara geçti.

    AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'e, Bayburt'ın Kurtuluşunun 99. yılı dolayısıyla söz verdi.

    "Uzaklaşın buradan"

    Bu sırada Vural ve muhalefet grup başkanvekilleri ile bazı milletvekilleri divanın önüne geldi. Bahçekapılı ise "Uzaklaşın buradan" diyerek tepki gösterdi.

    AK Parti'li kadın milletvekilleri de başkanlık divanı önüne gelerek yüzleri Genel Kurula dönük şekilde el ele tutuştular.

    Daha sonra gündem dışı konuşmalara devam edildi. MHP Adana Milletvekili Ali Halaman Adana'daki işsizlik sorunu, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise Manisa'daki elektrik kesintilerine ilişkin gündem dışı konuşma yaptılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Bahçekapılı, dün gece Genel Kurul salonundaki kavga sırasında merdivenlerden düşen CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'e, kürsüden geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Düzgün ile tokalaşarak bir süre sohbet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow