hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdoğan'dan "çözüm süreci" açıklaması: Tren rayına oturdu

    Akdoğandan çözüm süreci açıklaması: Tren rayına oturdu
    expand

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm süreciyle ilgili atılacak adımları samimiyet ve dürüstlüğün belirleyeceğini ve bu süreçlerde dürüst, kararlı ve cesur olunması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ak Parti Gebze ilçe kongresinde konuşan Akdoğan, çözüm sürecinin ülkenin beka sorunu olduğunu söyledi. Sürecin şimdi rayına oturduğunu belirten Akdoğan, şöyle dedi:

    "Şu anda tren raya oturmuş durumda ama bunun hızını ne belirleyecek? Atılacak adımlar, samimiyet ve dürüstlük belirleyecek. Bu süreçlerde samimi olmak gerekiyor, dürüst, kararlı, cesur olmak gerekiyor. Çözüm süreci, AK Parti'nin başlattığı bir süreçtir. Akan kan, gözyaşı dursun, analar ağlamasın dedik. Bu, Türkiye için beka sorunudur. Birlik ve bütünlüğümüzü, iç barışımızı tehdit etmektedir dedik. Bu yüzden çözüm süreci başlatıldı." dedi.

    Demirtaş: IŞİD Türkiye'den saldırıyor, görüntüleri var

    Çözüm sürecinde karşılaştıkları engeller için "Türkiye, ne zaman şaha kalksa karanlık bir el devreye girdi" diyen Yalçın Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Demokratik açılım dedik, arkasından Reşadiye saldırısı geldi, Habur olayı geldi. Oslo süreci dedik, Silvan saldırısı geldi. Çözüm süreci dedik, Kobani bahanesiyle yaşanan vandalizm ortaya çıktı. Her seferinde süreci sabote edecek adımlar atıldı. Bu, sadece bizim başımıza gelmiyor, Özal'a da aynı şeyler yapıldı. 'Kürt' dediği için başına gelmedik kalmadı. Erbakan 'ın 'Kürt sorunu raporları hazırlattı' diye iktidardan düşürülmesinin bir sebebi de odur arkadaşlar. Ak Parti de taşın altına elini koydu. Cesaretle, ben bu oyunu bozacağım, bu millete bunun bedelini ödettirmeyeceğim, Türkiye 'nin bölünmesine izin vermem dedi. Bu süreçleri başlattı, türlü türlü sabotajlar ortaya çıktı. Buna rağmen yol yürümeye devam edeceğiz. Kararlı bir şekilde."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmralı heyetinden flaş açıklama

    Yalçın Akdoğan, Kocaeli'nin Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını belirtirken de "Menderes, Özal, Erbakan bunlar hep milletin adamlarıdır. Millete sevdalı bir hareketiz. Siyasetin odağını insanı yerleştirmişiz. Sadece ülkemizde de değil Afrika'da, Ortadoğu'da, Balkanlar'da sorun çözen tabuları yıkan bir anlayış getirdik" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow