hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaplı Belediyesi, cemevlerini ibadet yeri kabul etti

    Alaplı Belediyesi, cemevlerini ibadet yeri kabul etti
    expand

    Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, belediye meclisi cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesini kararlaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda, CHP'li Belediye Meclis üyesi Ramazan Akdeniz'in belediye sınırları içerisinde bulunan cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan yasal hak ve olanaklardan faydalanması konusundaki önergesi görüşüldü.

    Söz alan AK Parti'li meclis üyesi Hüseyin Öztürk, belediyenin diğer ibadethanelere ne hizmet veriyorsa aynısını cemevlerine vermesini takdirle karşılayacaklarını belirterek, "Ancak Merkez Camisi'nin tuvaletinin temizliğinden belediye elini çekti. Buraya belediye sadece su veriyor. O zaman bu madde cemevine de sadece su vereceğiniz anlamına mı geliyor? Keşke belediye hem camilerimize hem de cemevlerine daha fazla katkıda bulunabilse" diye konuştu.

    Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de ilçedeki 11 caminin temizliğini yaptıklarını, Merkez Camisi'ni boyadıklarını ifade ederek, buralarda gerekli ışıklandırmaların da yapıldığını dile getirdi.

    Tekin, cuma namazları için Merkez Camisi'ne 400 seccade de aldıklarını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanması oy çokluğuyla kabul edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow