hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alevilerden Kadıköy'de oturma eylemi

    Alevilerden Kadıköyde oturma eylemi
    expand

    Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, okulların İmam-Hatip'lere çevrilmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını isteyen bir grup Alevi Kadıköy'de oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy Boğa Meydanı'nda  toplanan Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi üyeleri, din dersi eğitiminin zorunlu olmasına ve 4+4+4 eğitim modeline karşı olduklarını belirterek, her hafta burada toplanacaklarını ve oturma eylemini talepleri gerçekleşene kadar sürdüreceklerini söylediler.

    Oturma eylemi öncesinde Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi adına yapılan basın açıklamasında, "Okul kitaplarını tek taraflı bir mezhep kitabı haline getiren bu zihniyete karşı toptan bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bu mücadelemizin merkezinde laik bir eğitim anlayışı durmaktadır. Zorunlu din dersi uygulamalarının kaldırılması, İmam-Hatip okul sayısının azaltılması ve eğitim sistemindeki 4+4+4 modeline son verilmesi, eğitim alanındaki başlıca talebimizdir" denildi.

    Pir Sultan Abdal Vakfı Genel Sekreteri Atilla Özdemir de, "Biz daha önce zorunlu din derslerinin kaldırılmasından söz ederken, bütün okullarımız İmam-Hatip okullarına dönüştürüldü. Bütün örgün eğitim veren okulların müfredatı İmam-Hatip'e dönüştürüldü. Dolayısıyla  devletin çocuklarımıza dayattığı tek bir şey var: Tek din, tek mezhep" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamaların ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı.

    Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinden çarpıcı kareler

    İşte Davutoğlu'nun müzeye dönüştürülecek dediği o kışla

    Seyit Rıza'nın torunları CNN TÜRK'e konuştu

    Sosyal medyayı sallayan komik mesajlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow