hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Fuat Yılmazer ifadeye çağrıldı

    Ali Fuat Yılmazer ifadeye çağrıldı
    expand

    22 Temmuz Operasyonu kapsamında “Yasadışı dinleme" yaptığı gerekçesi ile tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hrant Dink sukastı soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Ali Fuat Yılmazer'i "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırdı.

    İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Doğan tarafından hazırlanarak Ali Fuat Yılmazer'in tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne hitaben yazılan yazıda, Yılmazer'in önümüzdeki hafta ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hazır bulundurulması istendi.

    Savcılık ayrıca, Hrant Dink suikastında 'kasten adam öldürmek' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezası alan Ogün Samast'ı da "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırdı.

    Hrant Dink suikastını soruşturan Savcı Yusuf Hakkı Doğan, daha önce de eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisini 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz Eylül ayında Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu bu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow