hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman turist cinayetinde bahçıvan gözaltında

    Alman turist cinayetinde bahçıvan gözaltında
    expand

    Anltalya'nın Alanya İlçesi'nde Alman turist 65 yaşındaki Peter ve 50 yaşındaki Kerstin Horvath çiftinin elleri ve ayakları bağlı halde ölü bulunmasının ardından jandarma ekipleri, çiftin kaldığı sitenin bahçıvanı Şeref Ö.'yü gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alanya'ya 2 hafta önce tatil için gelerek bir sitenin 10'uncu katında daire kiralayan Alman Peter Horvarth ile eşi Kertsin Horvarth'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki güvenlik güçlerine bildirdi. Verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazalarının içinde bulundu. Elleri ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri belirlendi.

    Musevi çift evlerinde ölü bulundu

    Otopsi yapılıyor

    Jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Alman çiftin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemleri sürerken, çiftin Almanya'daki çocukları bugün Antalya'ya geldi.

    Peter ve 50 yaşındaki Kerstin Horvath çiftinin cenazelerinin, işlemlerin tamamlanmasının ardından Almanya'ya götürüleceği belirtildi.

    Üvey annesini telle boğdu ve...

    Bahçıvan gözaltında

    Olayla ilgili soruşturma başlatan Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, Alman çiftin son olarak 16 Ağustos'ta, elektrik faturasını ödemek için sitenin bahçıvanı Şeref Ö. ile PTT şubesine gittiğini ve buradan yine birlikte ayrıldığını tespit etti. Cinayetle ilgili bahçıvan Şeref Ö. gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 20.00 sıralarında Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler eşliğinde adliyeye götürülen Şeref Ö., burada bekleyen gazetecilerin, 'Alman çifti siz mi öldürdünüz' sorusu üzerine, "Ben öldürmedim. Kimin öldürdüğünü de bilmiyorum, ben görmedim" diye yanıt verdi. Şeref Ö., cumhuriyet savcısı tarafından sorguya alındı.

    2 şüpheli daha aranıyor

    Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alman Peter ve Kerstin Horvath çiftinin ölü bulunmasıyla ilgili 2 şüphelinin daha arandığı kaydedildi. Gözaltına alınan bahçıvan Şeref Ö.'nün sorgusu Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sürüyor. Cinayetle ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 6 kişilik özel ekip oluşturulduğu kaydedildi.

    Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

    "21 Ağustos saat 12.00 sıralarında 156 Jandarma İhbar Hattı'na Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi Euro 5 Sitesi 40 nolu dairede oturan Alman vatandaşlarından yaklaşık 1 haftadır haber alınamadığı ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine Antalya İl ve Alanya İlçe jandarma komutanlıklarından görevlendirilen ekipler, Alanya Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede evin içerisinde Kerstin ve Peter Horvath iki ayrı odada yatak altında ölü bulunmuştur. Ayrıca cesetlerin etrafında kan izleri olduğu görülmüştür. Site ve çevresinde bulunan 16 güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu 8 kişi sorguya alınmıştır. Bunlardan şüpheli olduğu değerlendirilen 3 kişiden biri yakalanarak gözaltına alınmış, 2'sinin de yakalanması için çalışmalar sürmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın Erdoğan'a bakışı

    Kadın peşmergeler savaşa hazırlanıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow