hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alp Gürkan'ın dinlenmesine sağlık engeli

    Alp Gürkanın dinlenmesine sağlık engeli
    expand

    TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ı daha önce 23 Temmuz tarihinde dinleyeceğini duyurmuştu. Ancak, Gürkan'ın sağlık sorunların bildirmesi üzerine bu görüşme Ekim ayına ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alabayun, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları bildirdi;

    "4 Haziran 2014 tarihinde çalışmalarına başlayan komisyonumuz, kurulduğu günden beri büyük bir özveri ile hiçbir siyasi gerilime meydan vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. Bu amaçla gerek Manisa'nın Soma ilçesine ve Zonguldak'a yapılan çalışma ve inceleme ziyaretlerini, gerekse yaptığı bütün toplantılarını, Soma Maden Kazasının hassasiyeti, komisyonumuza yüklediği vebalin sorumluluğu ve bilinci içerisinde gerçekleştirmiştir. Kurulduğu günden beri çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Komisyonumuz, bugün tarihi itibariyle 13 toplantı ve 2 yerinde inceleme ziyareti gerçekleştirmiştir. Yapılan toplantılarda 20 kamu, 12 sivil toplum ve 19 özel kurumlardan olmak üzere toplam 51 kişi dinlenmiştir.Bu çerçevede Komisyonumuz, 23 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak 14'ncü toplantısında Manisa-Soma maden kazası ile ilgili olarak; Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ile Soma Kömür AŞ'nin önceki Müessese Müdürü Süleyman Sarı'nın dinlenmesini gündeme almıştı. Ancak daha sonra şifahi olarak tarafımıza iletilen Alp Gürkan beyin, sağlık mazereti nedeniyle ileri bir tarihte davet edilmesine, bu süreçte öncelikle halen tutuklu bulunan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan V. ve Soma Kömür A.Ş. şirket ortağı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Soma Eynez İşletme Müdürü Akın Çelik ile vardiya amirleri ve diğer yetkililerden, yaşanan elim maden kazasının öncesi ve sonrası hakkında bilgi almanın daha yararlı olacağı kanısına varılmıştır. Bu amaçla Ramazan Bayramı sonrasında uygun bir tarihte tutukluların bulunduğu Aliağa Ceza İnfaz Kurumuna bir heyetle çalışma ziyareti gerçekleştirmek hususunda Adalet Bakanlığımızla irtibata geçilmiştir. Bu doğrultuda şuan sağlık sorunları bulunan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın, komisyonumuza, Ekim ayı içerisinde davet edilmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhsanoğlu ''Ekmeğin fiyatı nedir?' sorusuna böyle cevap verdi

    Melih Gökçek'e kötü haber: ANKAPARK'a Danıştay'dan durdurma

    -

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow