hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ameliyat olmak için kredi çekti, dolandırıldı

    Ameliyat olmak için kredi çekti, dolandırıldı
    expand

    Taner İlhan 28 yaşında Erzurum'un Olur ilçesinde yaşıyor. Çocukken tandıra düşerek parmaklarını kaybetti. Engelli kadrosundan işe başlayınca, bir ameliyatla parmaklarına kavuşacağı ümidiyle 20 bin lira kredi çekti. Ancak, bir arkadaşı tarafından dolandırıldığını öne süren İlhan, şimdi parayı geri almaya uğraşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olur'a bağlı Çataksu köyünde yaşayan 28 yaşındaki Taner İlhan, 2 yaşında tandıra düşünce iki elinin parmakları yandı. Köyde yapımına başlanan Ayvalı Barajı'nda engelli kadrosunda işe giren Taner İlhan, sigortalı bir işe girince bankalardan kredi alabileceğini öğrendi.

    Ellerini kullanamayan İlhan, arkadaşları Suat K. ve Erhan Z. ile birlikte geldiği Erzurum'daki iki bankadan toplam 20 bin lira kredi çekti.

    İddiaya göre, ameliyat parası için çekilen parayı arkadaşları, "Şimdilik bizim ihtiyacımız var. Sen ameliyat olmaya gidince parayı veririz" diyerek aldı.

    Parmaklarına kavuşma hayali kuran Taner İlhan "Arkadaşım Suat K. ve onun arkadaşı Erhan Z. 'Paranın taksitlerini biz öderiz, sonra hesaplaşırız' dediler. Bana yardımcı oldukları için sesimi çıkarmadım. Nasıl olsa kredi taksitlerini onlar ödeyecekti. Bir süre sonra bankalar bana ihbarnameler gelmeye başladı. Suat'ı arıyorum ama telefonlarıma çıkmıyorlar. Bankanın kamera kayıtlarında parayı onların aldığı belli. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ameliyat olmak için çektiğim krediyi arkadaşıma kaptırdım. Psikolojim bozuldu" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow