hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anayasa Mahkemesi'nden eski raportöre zehir zemberek cevap

    Anayasa Mahkemesinden eski raportöre zehir zemberek cevap
    expand

    Anayasa Mahkemesi'nden eski raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya'nın basında yer alan "paralel yapılanmayı deşifre ettiğim için işimden edildim" açıklamalarına yönelik sert bir açıklama geldi. Açıklamada, "Mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, mahkemedeki görevi sona erdirilerek üniversitedeki görevine iade edilen eski raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya'nın basında yer alan iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. İthamların asılsız, iddiaların da mahkeme mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğu belirtilen açıklamada, "Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin grubun, cemaatinin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini yada yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur" denildi.

    Gazete manşetleri... (6 Eylül 2014)

    "Mesleki yetersizlikten"

    Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

    "Bazı yazılı ve görsel medya organlarında, mahkememiz ve mensupları hakkında haksız ve temelsiz iddiaların yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Daha önce mahkememizde görev almış, ancak mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur.

    Anayasa Mahkemesi'nden Twitter kararı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan: "AYM kararına saygı duymuyorum"

    "Mahkemeyi yıpratmak amacında"

    Asılsız itham ve iddiaların mahkemeyi ve mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğu yapılan tertiplerden açıkça anlaşılmaktadır. Çeşitli medya organlarının sözkonusu raportörün asılsız iddialarını kullanarak mahkemeyi ve mensuplarını siyasi bir kavganın tarafı haline getirme çabalarının farkında olduğumuz bilinmelidir.

    "Herhangi bir siyasi parti, cemaat ya da başka güç odağının etkisiyle hareket etmeyiz"

    Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin grubun, cemaatinin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini yada yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur. Bu kurumsal duruşumuzu etkilemeye asla izin verilmeyecektir. Son zamanlarda mahkemeden çıkan kararların niteliğine bakılacak olursa, bazı medya organlarının yakıştırmaya çalıştığı iddialarla örtüşmediği vicdan sahibi herkesin ortak düşüncesidir.

    Mahkememiz özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkemizde hukuka ve yargıya olan güveni sağlamaya kararlı biçimde devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    ABD'den Ankara'ya geçici çözüm

    Cemaat yapılanması olduğunu ileri sürmüştü

    Eski Raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya, raportörlük görevine son verilerek üniversitedeki görevine iade edilmesinin ardından bazı basın kuruluşlarına açıklamalar yapmış ve "Anayasa Mahkemesi'ndeki ‘paralel yapılanma’yı deşifre ettiği için" işinden edildiğini ileri sürmüştü. Kaya, mahkemenin cemaatin kontrolünde olduğunu iddia etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi'nde yaz hareketli geçecek

    Erdoğan'ın adaylığına itirazları reddetti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow