hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anıtkabir'de 358 bin Fenerbahçeli varmış

    Anıtkabirde 358 bin Fenerbahçeli varmış
    expand

    Fenerbahçeliler'in adil yargılama isteklerini dile getirmek üzere başlattıkları ve Beşiktaş, Galatasaray gibi diğer kulüplerin taraftarlarının da destek verdiği Adalete Fener Yak yürüyüşüne katılarak Anıtkabir'i ziyaret eden kişi sayısının 358 bin olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin "Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet" sloganıyla düzenlenen ve Adalete Fener Yak kampanyasıyla birleştirilen etkinliğe, FB Kulübü Başkan ve yöneticileri ile Türkiye'nin dört bir tarafından taraftarlar katılmıştı. 23 Mart'ta Ankara'da yapılan yürüyüşte Sarı-lacivertli takıma, Beşiktaş ve Galatasaray başta olmak üzere pek çok kulübün taraftarı da Anıtkabir'e gelerek destek vermişti.

    241 bin yerine 599 bin ziyaretçi

    Edinilen bilgiye göre 23 Mart'ta Anıtkabir'i ziyaret eden kişi sayısı 358 bin oldu. Böylece Ocak ayında yaklaşık 195 bin, Şubat'ta 232 bin yerli ziyaretçisi olan Anıtkabir'in Mart ayında yerli ziyaretçi sayısı 599 bin 453'e ulaştı. 23 Mart'taki bu yürüyüş olmasaydı, Anıtkabir ziyaretçi sayısı yaklaşık 241 bin olacaktı. Mart ayında yabancı ziyaretçilerle birlikte Anıtkabir'e giden sayısı 613 bin 483 oldu. 3 aylık yerli yabancı toplam ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 61 bini geçti.

    "Rahat uyu Atam! Yolun yolumuz andın andımız"

    FB Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Anıtkabir ziyaretinde anı defterine şöyle yazdı:

    Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Yüce Atatürk; İtibar ve iltifatlarınıza mazhar olmuş, yegane ruhu Kuvai-Milliye olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanı olarak heyecan ve gururla huzurunuzdayım. İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik bir cumhuriyet haline getiren irade ve devrimlerinize sahip çıkmak konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz tamdır. İstikbalde dahi bir gün yurdun tüm toprakları işgal edilmiş, tüm tershanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün ordulara dağıtılmış olsa da istiklal ve cumhuriyeti müdafa mecburiyetinde kaldığımız da dahili ve harici beddahlara karşı içinde bulunacağımız vaziyet çok namüsait bir vaziyette tezahür etmiş olsa da; 'Rahat Uyu Atam. Yolun Yolumuz. Andın Andımız' olacaktır. Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır. Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır. Her gün biraz daha artan 'özlem' ve 'hasretlerimizle"...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow