hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da TMMOB eylemine polis müdahale etti

    Ankarada TMMOB eylemine polis müdahale etti
    expand

    Torba yasa tasarısına karşı olağanüstü toplanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sonuç bildirgesini açıklamak için GMK Bulvarını kapatıp Kızılay’a, yürümek isteyince polis ile aralarında arbede çıktı. Yaşanan gerginlik eyleme destek veren vekillerin araya girmesiyle son buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Torba yasa tasarısıyla TMMOB yasa değişikliğine karşı çıkan oda üyeleri, Ankara’da 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurul’u gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe gelen mühendis, mimar ve şehir planlayıcıları genel kurulun düzenlendiği İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) önünde toplandı. Genel kurulunun ardından oda üyeleri, sonuç bildirgesini Kızılay’da açıklamak üzere kortej oluşturdu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel eyleme destek verdi.

    Ankarada TMMOB eylemine polis müdahale etti

    "Kentlerimizin, kıyılarımızın, doğal yaşam alanlarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz", "Örgütlü gücüne, haklına güvenen TMMOB susturulamaz", "TMMOB halkındır, halkın kalacak" pankart ve dövizleri açtı. Kortej eşliğinde Kumrular Caddesi’nde ilerleyen grup buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na (GMK) çıktı. Grubun önündeki emniyet güçleri yolu kapatan gruba engel olmak isteyince arbede çıktı. Bunun üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA’lar sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankarada TMMOB eylemine polis müdahale etti

    Milletvekilleri araya girdi olası müdahaleyi önledi

    Emniyet güçleri yolu kapatan grubun önünde barikat kurdu. Grubun geçişine izin vermeyen polis, yürüyüşün başında konuştukları gibi grubun belirtilen istikamette Kızılay’a gidebileceğini aktardı. Ancak, grup üyeleri bulvar üzerinde yürümekte ısrar etti ve polisle üyeler arasında arbede çıktı. Yaşanan tartışmaları araya giren CHP’li Tanal ile HDP’li Tuncel önledi. Grup ve polis arasındaki görüşmeleri sağlayan vekiller, ortak noktayı buldu. Geri çekilen polis, grubun ara sokaktan Kızılay’a gitmesine müsaade etti.

    Ankarada TMMOB eylemine polis müdahale etti

     "Bu yıkım yasasıdır"

    Toplanan grup adına sonuç bildirgesini okuyan Emin Karaman, TMMOB’nin olağanüstü toplandığını hatırlattı. Ak Parti iktidarının gündeminde yine bir yıkım yasası olduğunu belirten Karaman, bu torba tasarıyla TMMOB’nin imar, iskan, kültür, tabiat varlıkları ve çevre yasalarında birçok değişiklik yapılmasının amaçlandığını aktardı. Karaman, “Kıyılarımızın, yağmalanmasına, derelerimizin kurutulmasına, meralarımızın yok edilmesine, yasal zemin hazırlanmaktadır. Orman ve tarım arazilerimizin imara açılmasına izin verilmektedir. Bütün bunlar yapılırken, ülkemizde bilimin ve tekniğin temsilcisi olan biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB’nin yasası da torba içinde değişikliklere uğratılmaktadır. Birliğimiz etkisizleştirilmeye, işlevsizleştirmeye ve dağıtılmaya çalışılmaktadır. Hedefleri, tüm toplumsal kesimlerinin sesinin kısıldığı dikensiz bir gül bahçesidir. İstekleri, engelsiz ve dizginsiz bir sömürü düzenidir.” dedi. Bu duruma sessiz kalmalarının beklenmemesini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. Alınan güvenlik önlemleri de grubun dağılmasıyla normale döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankarada TMMOB eylemine polis müdahale etti

    Kılıçdaroğlu: "Onlar gelirse CHP amblemini değiştiririz"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow