hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ardahan'ı hortum vurdu

    Ardahanı hortum vurdu
    expand

    Ardahan'da meydana gelen hortum bazı evleri yıktı, binaların çatılarını uçurdu. Hortumun vurduğu mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallelerinde hortum kendini gösterdi. Hortumun etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, evlerin camları kırıldı.

    Minibüs kaldırımdakilerin arasına daldı

    Elektrik tellerinin koptuğu afette çatılardaki güneş enerji sistemleri de yerle bir oldu.

    HORTUM BU HALE GETİRDİ

    Hortumun bir anda geldiğini söyleyen mahalleliler "Hava aniden bozdu ve çok fazla yağmur yağdı. Daha sonra birbiri ardına çatılar uçmaya başladı. Camlarımız kırıldı. Güneş enerji sistemlerimiz yere savruldu. Komşularımızın evleri yıkıldı. O anlar çok korkunçtu" dediler.

    Hortumun etkili olduğu mahallerlerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

    Hasar tespit çalışmasının yapıldığını belirten Vali Deniz yapılan çalışmalar sonucunda zararların giderileceğini söyledi.

    İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü yetkilileri ise evleri hasar gören vatandaşlar için yardım çadırlarının kurulacağını, evleri tamamen yıkılan vatandaşları da öğretmenevinde konuk edeceklerine dikkati çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow