hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç: "Başbakan aday olursa, Cumhurbaşkanı Gül destekler"

    Arınç: Başbakan aday olursa, Cumhurbaşkanı Gül destekler
    expand

    Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Gelecekle ilgili siyaset planım yok" açıklamasının ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan değerlendirme geldi. Arınç, "İhtimallerde isminin geçmesine üzülüyor olabilir" dedi. Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması halinde Gül'ün destekleyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç, "Çok samimi, çok dürüst ilişkileri var ve biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir" dedi.

    Bu sözlerle cumhurbaşkanlığı için aday netleştikten sonra sorun çıkmayacağı mesajını verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da konuştu.

    Başbakan erdoğan'ın istişarelerini sürdürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ve Erdoğan'ın görüşmelerinin önemine dikkat çekti.
    O görüşme için de mayıs ayı ortalarını işaret etti:

    "Başbakan Erdoğan'ın, mayıs ayı ortalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından kararını açıklayacağını ümit ediyoruz."

    Sonra da sözü Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planım yok" açıklamasına getirdi.

    Tüm bu istişare sürecinde sadece cumhurbaşkanlığı adaylığının değil, başbakanlık konusundaki ihtimallerin de masada olduğunu hatırlattı:

    "AK Parti'nin başında 2015'e kadar kimin başbakan olarak kalacağı, 2015'ten sonra partinin nasıl bir şekillenme içine gireceği de tartışılıyor. Bu tartışma şüphesiz anlamsız değil. Parti nasıl bir şekillenme içerisine girecek? Herkesin bunları düşünmeye, bunun üzerinde fikir yürütmeye de doğrusu hakkı var. Ancak bu hesaplar yapılırken, sayın cumhurbaşkanımızı herhangi birisi olarak bu meselenin içerisinde bir aktör olarak düşünmek veya çeşitli ihtimallerde onun da ismini geçirmek, belki sayın cumhurbaşkanımızı üzüyor olabilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow