hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASELSAN mühendislerinin ölümü Meclis'te

    ASELSAN mühendislerinin ölümü Mecliste
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölüm sebepleri nelerdir? ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un ölümü şüpheli midir?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un evinde ölü bulunması, kurumun daha önce şüpheli bir şekilde öldükleri kamuoyunun gündemine gelen mühendislerini hatıra getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da ASELSAN mühendislerinin ölümünü bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, 28 yaşındaki Erdem Uğur'un ölümüne ilişkin basına yansıyan detaylar verildi ve kurumun daha önce de 4'ü intihar biri de kaza olmak üzere 5 mühendisinin şüpheli ölümlere kurban gittiği hatırlatıldı.

    Porno bitirme tezine beraat!

    Tanrıkulu önergesinde, Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan adlı kurum mühendislerinin peş peşe öldüklerini hatırlatarak, ölümler üzerine bugüne kadar birçok araştırma, inceleme ve yorum yapıldığını belirtti ve mühendislerin önemli projelerde çalıştıklarına işaret etti.

    16 askerin kıyafetlerini diken tasarımcı konuştu

    Evinde dün ölü bulunan Erdem Uğur'un ASELSAN'da hangi projelerde çalıştığını, ölümünün şüpheli olup olmadığı sorusunu Başbakan Davutoğlu'na yönelten Tanrıkulu, Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölümleri ile ilgili de bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını ve sonucunun ne olduğunu sordu. Bu mühendislerin ölüm sebeplerini soran Tanrıkulu, kurumun mühendislerine psikolojik destek verilip verilmediğini, korumalarının neden sağlanamadığını sorguladı. Tanrıkulu, "ASELSAN mühendislerine uluslarası standartlarda güvenlik ve psikolojik destek sağlanmakta mıdır? 2006 yılından günümüze ASELSAN mühendislerinin ölümleri yeterince soruşturulmuş mudur? Alınan tedbirler nelerdir?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıp oyuncu Orhan Şimşek bulundu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow