hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avcılar'da üst geçit çöktü!

    Avcılarda üst geçit çöktü
    expand

    İstanbul Avcılar'da E5 üzerindeki bir üst geçit, kimyasal madde taşıyan tankerin çarpması sonucu çöktü. Kazada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay saat 09.50 sıralarında Pelikan Mall alışveriş merkezi yakınında meydana geldi.

    İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre, Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden dorsesi açık tanker önce yön levhasına, ardından üst geçide çarptı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da olay yerinde inceleme yaptı.

    Üst geçidin çöktüğü an MOBESE'de

    1 ölü, 4 yaralı

    Kazada Büyükçekmece'de tekstilcilik yapan Yusuf Kaya, üst geçidin altındaki minibüsün içinde sıkışarak hayatını kaybetti.

    Cesedi minibüsten çıkarılarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Yusuf Kaya'nın cenazesi yarın Yakuplu Mezarlığı'nda defnedilecek.

    Olayda, 4 kişi de yaralandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu söyledi.

    Trafik 5 saat sonra açıldı

    Kazanın ardından E-5 karayolu iki yönlü trafiğe kapatıldı, metrobüs seferleri durdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enkaz kaldırıldıktan 5 saat sonra E-5 trafiğe açıldı, metrobüs seferleri başladı

    Olay yerinden kareler

    Şoför gözaltında: "Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim"

    Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan yakıt tankerinin şoförü Ekrem Cebeci ise gözaltına alındı.

    Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Ekrem Cebeci, yapılan sağlık kontrolünün ardından Avcılar Firuzköy'deki Ilgız Aykutlu Polis Merkezi'ne getirildi.

    Ekrem Cebeci'nin, karakolda verdiği ifadede, "Damperin açıldığının farkında değildim" dediği öğrenildi.

    Olay yerinden ilk görüntüler

    Belediye Başkanı: "Takipçisi olacağız"

    CNN TÜRK'e konuşan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, "Üst geçide çarpan beton mikseri değil, kimyasal madde taşıyan tanker. Bu alanın kullanılmaması gerekiyor. 2012 yılında da aynı köprüde benzer bir kaza olmuştu. Sebep ve ihmallerin takipçisi olacağız. Sorumluların cezalandırılması için gereken yapılacaktır" dedi.

    Görgü tanıkları olay anını anlattı

    Güvenlik önlemleri artırıldı

    Tanker sıvı glikoz yüklü olduğu için herhangi bir yangın çıkmaması için köpürtme ve vatandaşların bölgeye yaklaşmaması yönünde uyarı yapıldı.

    DHA muhabiri Bulut Mülhim de CNN TÜRK canlı yayınında tanker şöförünün kurtarıldığını ancak tankerden sızıntı olduğunu ve yanıcı bu maddenin olası tehlikesine karşı önlem alındığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiçek ve Davutoğlu Vali Mutlu'yu aradı

    Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da, İstanbul Valisi Mutlu'yu arayarak olayla ilgili bilgi aldı.

    Avcılarda üst geçit çöktü

    Görgü tanıklarının aktardıkları

    Kazanın meydana geldiği yerin yakınında çalışan Kadriye Kavak, CNN TÜRK yayınına telefonla bağlanarak, "Gürültüye koştum. Çarptıktan sonra araçları ve insanları gördüm. Minibüs şoförü kanlar içindeydi. Polis, ambulanslar ulaştı buraya. Olay Avcılar'a girdikten sonra camiden sonra 1. durakta oldu. İGS Köprüsü. Olay yerinde yaralılar var" dedi.

    Bir başka görgü tanığı Cenk Karadan da, "Dorsesi açık likit beton mikseri çarptı üst geçide. Yaralanan iki kişi köprünün üzerindeymiş o sırada. Bir kamyonet ve kapalı kasa bir minibüs de köprünün altındaydı. Minibüste 2 kişi vardı, görebildiğimiz kadarıyla. Önde koltuğu var minibüsün, arkada koltuğu yok. Maalesef köprü tam üzerlerine düştü. Köprünün üzerindeki iki kişi vardı. Biri metrobüsün içine, diğeri köprünün kuzey kısmına, Büyükçekmece istikametine düştü. 2 erkek... Polis ekipleri Büyükçekmece istikametine doğru yönlendirme yapıyor. Trafik tamamen iptal olmuş durumda. Yan yoldan 1 şerit kullanılıyor. Topkapı yönüne gidiş kapanmış durumda. Ben bir yaralıya müdahale ettim. Önüme düştü. Kolunda kırık vardı, belinin ağrığını söylüyordu. Diğer kişi ona nazaran daha iyi duruyordu. Ambulanslar köprünün üzerinden düşen iki kişiyi de aldılar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de tesadüfen yaşadığımızı gösteren 19 talihsiz olay

    Kediniz sizi sevdiğini nasıl gösterir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow